Glam by Kikeris

K18: Μαλλιά σαν καινούρια σε 4′ με την βοήθεια της βιομιμητικής επιστήμης

Μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυσή του, το Κ18 έχει λανσάρει τα δύο επαγγελματικά προϊόντα του (το Professional Molecular Repair Hair Mist 150ml και την Professional Molecular Repair Hair Mask 150ml), όπως και τη θεραπεία για το σπίτι Leave-In Molecular Repair Hair Mask 50ml-5ml σε όλον τον κόσμο. Μαζί με την παγκόσμια εξάπλωση τους, τα Κ18 προϊόντα έχουν κερδίσει αρκετά βραβεία από κορυφαίους και σημαντικούς εκδοτικούς οίκους, όπως είναι το βραβείο «Elle Future Of Beauty Award in Hair», το βραβείο «The Refinery29 Beauty Innovator Award for Hair Treatment» και το βραβείο «The New Beauty Innovation Award». Το Κ18, έχοντας δημιουργήσει μία νέα καινοτόμα κατηγορία στον τομέα περιποίησης των μαλλιών κατά τη διάρκεια μίας παγκόσμιας πανδημίας, δεν έχει σκοπό να σταματήσει να εξελίσσεται και να συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών, κάτι που φαίνεται και από την 3.000% αύξηση του ρυθμού ανάπτυξής του που παρατηρήθηκε από την ημέρα λανσαρίσματός του και μετά.

Όπως η τεχνολογία στην οποία βασίζεται η μάσκα μοριακής επανόρθωσης των μαλλιών, έτσι και η δημιουργία αυτής της εταιρείας είναι εντελώς ξεχωριστή. Σε αντίθεση δηλαδή με τα περισσότερα προϊόντα κοσμητολογίας, τα οποία δημιουργούνται μέσα σε εργαστήρια χημείας, το Κ18 δημιουργήθηκε μέσα από τον υπολογιστή.

Μετά από μία συζήτηση που είχε με την ιδρύτρια της εταιρείας «AQUIS», Britta Cox, σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλουν πολλές γυναίκες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών τους, ο Suveen Sahib, συνιδρυτής της εταιρείας Κ18 και ειδικός στη βιομιμητική τεχνολογία των μαλλιών, αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του στον τομέα της τεχνολογίας και να ασχοληθεί με την έρευνα και την κατανόηση της σύνθεσης των μαλλιών.

Έπειτα από μία δεκαετία λεπτομερούς μελέτης ολόκληρου του γονιδιώματος κερατίνης που συνθέτει τα ανθρώπινα μαλλιά –  σε συνεργασία με τον κορυφαίο Ευρωπαίο επιστήμονα στον κλάδο της βιολογικής μηχανικής Professor Artur Cavaco Paulo – δημιουργήθηκε αυτό το καινοτόμο επίτευγμα για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, αλλά και για τον κλάδο της περιποίησης των μαλλιών. Το K18Peptide™ είναι ένα βιολογικά ενεργό πεπτίδιο που έχει μία μοναδική σύνθεση και δομή επαναφέροντας τα ταλαιπωρημένα μαλλιά πίσω στην κανονική, υγιή τους όψη.

«Πάντα λέω στην ομάδα μου πως η φύση είναι η καλύτερη βάση, το πιο ουσιώδες θεμέλιο για τη δημιουργία ενός έργου, ενός προϊόντος. Η φόρμουλα των Κ18 προϊόντων βασίστηκε στην κατανόηση της βιολογίας της τρίχας των μαλλιών, για αυτό και λειτουργεί κανονικά σε όλα τα μαλλιά. Το K18Peptide™ αναπτύχθηκε από την εφαρμογή υπολογιστικών μοντέλων σε συνδυασμό με πιθανολογικές δομές/ακολουθίες αναλογιών που χρησιμοποιούνται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας για να συνθέσουν τη μοριακή δομή των ανθρώπινων μαλλιών, σε αντίθεση με τα προϊόντα της παραδοσιακής κοσμητολογίας που δημιουργούνται στα παραδοσιακά εργαστήρια χημείας. Από εκεί, λοιπόν, προκύπτει ο όρος που χρησιμοποιούμε «Βιομιμητική επιστήμη των μαλλιών». Βιομιμητική είναι η εφαρμογή αυτών που μαθαίνεις και μιμείσαι από τη φύση. Με το να μιμείται δηλαδή τη φυσική δομή των τοιχωμάτων κερατίνης (ακολουθίες αμινοξέων), το Κ18 βιοενεργό πεπτίδιό αναγνωρίζεται ως ένα φυσικό προϊόν από τα μαλλιά. Και επειδή, λοιπόν, είναι το προϊόν που λειτουργεί σε βάθος επανασυνδέοντας τους σπασμένους δεσμούς και αναδομώντας τα φθαρμένα σημεία των μαλλιών, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό ή με σαμπουάν όπως τα άλλα κλασικά προϊόντα δημιουργίας δεσμών». – Suveen Sahib.

Στόχος των προϊόντων Κ18 είναι να απλοποιήσουν τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, λανσάροντας τη βιοτεχνολογία και τη φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η εταιρεία τους.

Ανακαλύψτε τη θεραπεία αναδόμησης K18Peptide™

Το K18 αποτελεί την πρώτη πατενταρισμένη μοριακή θεραπεία μαλλιών βασισμένη στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, η οποία εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας σε μοριακό επίπεδο με στόχο να αντιμετωπίσει και να επανορθώσει τη φθορά που προκαλείται στα μαλλιά από το ξάνοιγμα + τη βαφή, τις χημικές εργασίες και τη θερμότητα. Το K18Peptide™ επανασυνδέει τις σπασμένες αλυσίδες κερατίνης στα φθαρμένα μαλλιά ενδυναμώνοντας τα σε βάθος και προσφέροντας τους την ελαστικότητα και τη λάμψη που χρειάζονται.

K18-Leave-in-maska-anadomisis-50ml

Όταν τα μαλλιά φθείρονται, οι πολυπεπτιδικές αλυσίδες που συγκροτούν το εσωτερικό της τρίχας αρχίζουν να σπάνε. Αυτές οι αλυσίδες πολυπεπτιδίων είναι υπεύθυνες για την αντοχή και την ελαστικότητά των μαλλιών με αποτέλεσμα όταν γίνονται αδύναμες ή εύθραυστες, τα μαλλιά να χάνουν την αντοχή και τη λάμψη τους – την υγιή τους όψη και αίσθηση.

Αγορά

 

K18 Leave-in maska anadomisis 15mlΤαξιδεύοντας μέσα στα εσωτερικά στρώματα της τρίχας για να φτάσει στον πυρήνα των πολύπεπτιδικών αλυσίδων (αλυσίδων κερατίνης), το καινοτόμο K18Peptide™ διαθέτει το σωστό μέγεθος και την απαραίτητη σύνθεση για να εισχωρήσει και να επανασυνδέσει τις σπασμένες αλυσίδες και τους σπασμένους δισουλφυδικούς δεσμούς που ενδέχεται να υπάρχουν στο εσωτερικό της τρίχας. Αυτή η διαδικασία επανασύνδεσης των δεσμών στο εσωτερικό της τρίχας προσφέρει στα μαλλιά την ενδυνάμωση, την αίσθηση απαλότητας και τη ζωντάνια που έχουν ανάγκη για να τα νιώθετε και να τα βλέπετε ξανά υγιή και δυνατά.

 

Αγορά

K18 mask

Έχοντας εστιάσει το έργο του στην εκπλήρωση των αναγκών και των επιθυμιών που έχουν οι επαγγελματίες στον χώρο της περιποίησης των μαλλιών, το Κ18 είναι ήδη αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας περιποίησης πολλών μεγάλων εταιρειών της βιομηχανίας. Κομμωτές, colorists και hair stylists σε όλον τον κόσμο πιστεύουν πως τα Κ18 προϊόντα απλοποιούν και βελτιώνουν όχι μόνο τη δική τους δουλειά αλλά και τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών των πελατών τους – και οι καταναλωτές του Κ18 αγαπούν το ότι τα προϊόντα αυτά δρουν μέσα σε μόλις 4 λεπτά.

K18 mask

Ο βασικός στόχος και ταυτόχρονα η ελπίδα των προϊόντων Κ18 είναι να ξαναγράψουν τους κανόνες πάνω στους οποίους βασίζεται η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών αξιοποιώντας την επιστήμη και την εξειδικευμένη εκπαίδευση πάνω σε αυτόν τον κλάδο, ώστε αυτή η μεγάλη κοινότητα των ειδικών στα μαλλιά να μη διστάζουν να καινοτομήσουν βασιζόμενοι στις αρχές της βιοτεχνολογίας. Η φιλοσοφία του Κ18 είναι πως όσο λιγότερα προϊόντα εφαρμόζονται στα μαλλιά τόσο το καλύτερο για αυτά. Για αυτόν τον λόγο μια μικρή μόνο ποσότητα αυτών των καινοτόμων προϊόντων στα μαλλιά μπορεί να κάνει τη διαφορά κάνοντας τα ξανά δυνατά και υγιή, σαν καινούργια.

Αφήστε μια απάντηση