Glam by Kikeris

Sliced bob: το νέο it–κούρεμα που πρέπει να δοκιμάσεις

Εάν είσαι έτοιμη για μία μεγάλη αλλαγή στο επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο, τότε ένα ιδιαίτερα κομψό και μοντέρνο κούρεμα που μπορείς να υιοθετήσεις είναι αναμφίβολα το bob κούρεμα, το οποίο δίνει όγκο και σχήμα στα μαλλιά, ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για styling. Μάλιστα, είναι ένα κούρεμα ιδανικό και για τις γυναίκες με σγουρά και κυματιστά μαλλιά, καθώς πέρα από όγκο δίνει extra σχήμα και υφή στα μαλλιά τους. Ιδιαίτερα κολακευτικό, όμως, είναι το sliced bob κούρεμα και για τις γυναίκες που έχουν λεπτά και ίσια μαλλιά χάρη στον όγκο και το σχήμα που τους δίνει.

Ανάμεσα στις celebrities που έχουν υιοθετήσει αυτό το ιδιαίτερα chic κούρεμα είναι η Karlie Kloss, ο κομμωτής της οποίας που επιμελήθηκε και το κούρεμά της, Harry Josh, μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το sliced bob κούρεμα.

Γιατί να επιλέξουμε το sliced bob κούρεμα και όχι ένα πιο κοντό καρέ κούρεμα;

Υπάρχουν διάφορα bob κουρέματα τα οποία ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών ξεχωριστά, όπως το French bob, το ασύμμετρο bob, το collarbone bob – καθένα από αυτά τα κουρέματα προσφέρει κάτι διαφορετικό στα μαλλιά, οπότε γιατί να επιλέξουμε αυτό το ίσιο, με χωρίστρα κούρεμα; Όπως αναφέρει ο Harry «Το κούρεμα αυτό είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά, γιατί τους δίνει τον όγκο και το σχήμα που χρειάζονται χωρίς να φαίνονται ταυτόχρονα πολύ στιλιζαρισμένα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Addison Rae (@addisonraee)

Τι κάνει αυτό το κούρεμα τόσο μοντέρνο;

Αυτό που κάνει το sliced bob κούρεμα τόσο μοντέρνο είναι πως έχει ένα μήκος χωρίς δηλαδή πολλά layers κάνοντας έτσι τα μαλλιά λεία και πλούσια σε όγκο. Μάλιστα, οι μπροστινές τούφες μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο είναι συνήθως πιο μακριές σε μήκος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για περισσότερο styling.

Γιατί είναι ένα ιδανικό κούρεμα για το φθινόπωρο;

Το κούρεμα των μαλλιών σε κοντό μήκος κατά την περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να σου δημιουργήσει διάφορα προβλήματα που δεν τα περιμένεις, όπως το να μην μπορείς να πιάσεις σε αλογοουρά ή κότσο τα μαλλιά σου όταν κάνει πολλή ζέστη. Για αυτόν τον λόγο, τα bob κουρέματα είναι ιδανικά για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα. «Τα κοντά μαλλιά ταιριάζουν, όμως, ιδανικά και με τα πουλόβερ και τα ζιβάγκο» υποστηρίζει ο Harry.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aimee Song (@aimeesong)

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν υιοθετήσουμε αυτό το κούρεμα;

Αυτό το στιλ μαλλιών ταιριάζει περισσότερο σε λεπτά και ίσια μαλλιά. Αν, όμως, έχεις σγουρά και κυματιστά μαλλιά και υιοθετήσεις αυτό το κούρεμα, ενδέχεται να χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο στο styling τους.

Τι προϊόντα χρειάζονται για το styling στο σπίτι;

Για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου περισσότερο σχήμα και όγκο, χρειάζεσαι ένα σπρέι για extra όγκο και ματ αποτέλεσμα στα μαλλιά, όπως είναι το L’Oréal Professionnel Tecni Art Σπρέι για Όγκο. Πως να το χρησιμοποιήσεις: ανασήκωσε κάποιες τούφες από τα μαλλιά σου και ψέκασε κατά μήκος με το σπρέι δίνοντας παράλληλα με τα δάχτυλα extra όγκο στη ρίζα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucy Hale (@lucyhale)

Πως να κάνουμε το styling αυτού του χτενίσματος;

Σύμφωνα με τον Harry «Εάν τα μαλλιά σου είναι από μόνα τους ίσια, τότε δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν, όμως, έχεις σγουρά και κυματιστά μαλλιά, θα πρέπει να τα ισιώσεις με πιστολάκι ή με μία ισιωτική για να αποκτήσουν ένα πιο στιλιζαρισμένο σχήμα και look».

Πηγή: allure.com

Αφήστε μια απάντηση