Glam by Kikeris

Η νέα τεχνική βαφής των μαλλιών «Ring-lighting» που διατηρείται αναλλοίωτη για αρκετό καιρό – χωρίς συνεχή συντήρηση

Η ιδανική ώρα για μία φωτογράφιση είναι η golden hour, γιατί εκείνη την ώρα το φως του ήλιου πέφτει αρμονικά πάνω στο πρόσωπο και τα μαλλιά μας δίνοντάς τους μία θερμή λάμψη, ζωντάνια και ομορφιά. Αυτήν τη λάμψη προσπαθούν να δώσουν και τα ring lights, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να δίνουν extra φως και λάμψη στα μάτια και στα μαλλιά μας. Το αποτέλεσμα; Ένα φωτεινό εφέ που κάνει τα μάτια μας να λάμπουν και τα μαλλιά μας να είναι πιο φωτεινά και λαμπερά από ποτέ.

Τώρα, όμως, που έχει έρθει το φθινόπωρο (και σιγά σιγά ο χειμώνας), το φως του ήλιου έχει αρχίσει να μειώνεται και να είναι όλο και πιο λίγο. Για αυτόν τον λόγο, δημιουργήθηκε μία νέα τεχνική highlighting που δίνει στα μαλλιά όλη αυτή τη λάμψη και τη φωτεινότητα που αποζητούν τους χειμερινούς μήνες.

Η τεχνική «Ring-lighting» είναι μία ιδιαίτερα έξυπνη τεχνική κατά την οποία δημιουργούνται φωτεινά highlights που πλαισιώνουν το πρόσωπο αναδεικνύοντας έτσι στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο pro hair stylist και Editorial Ambassador της L’Oreal Professionnel, Adam Reed, «Η τεχνική «Halo lightening» ή αλλιώς «Ring-lighting» είναι μία τεχνική που φωτίζει τα μαλλιά κατά μήκος της ρίζας χαρίζοντας τους λάμψη και φωτεινότητα ακόμα και όταν είναι πιασμένα ψηλά σε αλογοουρά ή κότσο».

Αυτή η τεχνική, όμως, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα και στις δικές σου χρωματικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου υιοθετώντας ένα φωτεινό ξανθό κατά μήκος των μαλλιών, αλλά και στις μπροστινές τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Διαφορετικά, μπορείς να υιοθετήσεις πιο γήινους και θερμούς υποτόνους, όπως χάλκινες και στο χρώμα της καραμέλας αποχρώσεις, ανάλογα βέβαια και με τις αποχρώσεις που ταιριάζουν καλύτερα στο χρώμα μαλλιών που ήδη έχεις. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για τις αποχρώσεις ξανθού και καστανού αντίστοιχα που θα αναδείξουν και θα φωτίσουν στο έπακρο το χρώμα των μαλλιών σου.

«Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνικής «Ring lighting» είναι πως χρειάζεται λιγότερο χρόνο προετοιμασίας και εφαρμογής σε σύγκριση με την κλασική τεχνική των highlights μειώνοντας έτσι και τον χρόνο αναμονής της κάθε πελάτισσας για βαφή και χτένισμα, για αυτό και ζητούν αυτήν τη τεχνική ολοένα και περισσότερες πελάτισσες μας» αναφέρει ο Reed. Η L’Oreal Professionnel έχει δημιουργήσει αυτήν τη γρήγορη και έξυπνη τεχνική, η οποία λαμβάνει υπόψη της την κατάσταση, τις ανάγκες και τον τύπο μαλλιών κάθε πελάτισσας, ενώ χρειάζεται συνήθως λιγότερο από μία ώρα για να εφαρμοστεί και να ετοιμαστεί.

Για να έχεις, όμως, τα καλύτερα δυνατά χρωματικά αποτελέσματα στα μαλλιά σου, είναι σημαντικό να αναφέρεις στον κομμωτή σου τι χτενίσματα επιλέγεις συνήθως για τα μαλλιά σου και πόσο συχνά επιλέγεις να τα δημιουργείς, έτσι ώστε να δημιουργήσει το χρώμα μαλλιών που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σου. Σύμφωνα και με τον Reed «Εάν επιλέγεις να πιάνεις συχνά τα μαλλιά σου ψηλά, καλό είναι να το αναφέρεις στον κομμωτή σου, εάν πάλι δεν επιθυμείς ένα χρώμα μαλλιών που θα χρειάζεται συχνή ανανέωση, σημαντικό είναι να το αναφέρεις και αυτό, ώστε να μπορέσεις να επιλέξεις τον συνδυασμό χρωμάτων που θα σου ταιριάζει απόλυτα».

Όσον αφορά τη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών μετά την τεχνική «Ring lighting», είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιποιείσαι καθημερινά τα μαλλιά σου και στο σπίτι εφαρμόζοντας δηλαδή τα κατάλληλα προϊόντα όπως είναι οι μάσκες και τα σαμπουάν προστασίας χρώματος, τα οποία προστατεύουν και θρέφουν σε βάθος τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά, όπως είναι το Kérastase Reflection Bain Chromatique Σαμπουάν για Βαμμένα Μαλλιά. Τέλος, ο Reed προτείνει την εφαρμογή ενός λαδιού στα μαλλιά για περισσότερη ενυδάτωση και θρέψη – ειδικότερα τώρα που έρχεται ο χειμώνας και τα μαλλιά θα χρειάζονται μία extra ενυδάτωση και φροντίδα.

 

Αφήστε μια απάντηση