Glam by Kikeris

Θεραπεία Ενυδάτωσης VS Θεραπεία Αναδόμησης Μαλλιών: Πότε χρειάζεσαι την καθεμία

Αναδόμηση vs ενυδάτωση

Δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από τις ξηρές και αφυδατωμένες άκρες των μαλλιών.

Ανεξάρτητα από το πού μένεις υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν την όψη και την ποιότητα της τρίχας, όπως η αλλαγή του καιρού, οι χημικές υπηρεσίες μαλλιών και οι αλλαγές στη διατροφή. Όλα αυτά ενδέχεται να προκαλέσουν φθορά στα μαλλιά, απομακρύνοντας τη φυσική υγρασία και ενυδάτωση από την τρίχα, με αποτέλεσμα να γίνονται οι άκρες πιο ξηρές και να σπάνε πιο εύκολα. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μαλλιά ανάλογα με την ανάγκη που παρουσιάζουν χρειάζονται μία θεραπεία αναδόμησης ή ενυδάτωσης.

Διαφορές στη Θεραπεία Ενυδάτωσης – Θεραπεία Αναδόμησης

Αν νιώθεις τα μαλλιά σου ξηρά και αφυδατωμένα, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν την ενυδάτωση που χρειάζονται σε καθημερινή βάση, για να παραμείνουν λαμπερά, υγιή και δυνατά. Χάνουν δηλαδή σταδιακά την αντοχή και την ελαστικότητά τους, με αποτέλεσμα οι άκρες των μαλλιών να σπάνε και να δημιουργείται ψαλίδα. Για αυτό χρειάζονται προϊόντα που θα τους προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αν ωστόσο, βλέπεις τα μαλλιά σου να είναι πιο θαμπά και πιο flat από ότι παλιότερα, ενώ παράλληλα έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και τη φυσική τους λάμψη, τότε αυτό σημαίνει πως είναι αρκετά ταλαιπωρημένα και χρειάζονται αναδόμηση. Με αποτέλεσμα να έχουν ανάγκη από προϊόντα με συμπλέγματα πρωτεϊνών, για να επαναφέρουν την ελαστικότητα και τη λάμψη στην επιφάνεια της τρίχας, αλλά και να την αναδομήσουν εσωτερικά.

Προϊόντα για ενυδάτωση και αναδόμηση των μαλλιών:

  1. Moroccanoil Hydrating Shampoo 250ml

Το σημαντικότερο step στην περιποίηση των μαλλιών είναι αναμφίβολα το σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Με αυτό δίνεις στα μαλλιά σου την ενυδάτωση, τη θρέψη και την αναζωογόνηση που χρειάζονται καθημερινά για να είναι υγιή, δυνατά και λαμπερά. Το Moroccanoil Hydrating Shampoo καθαρίζει σε βάθος και ενυδατώνει ακόμα και τα πολύ ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά συγκρατώντας τη φυσική υγρασία τους κάνοντας τα πιο απαλά, λαμπερά και υγιή προστατεύοντας συγχρόνως και το χρώμα τους.

Συνδύασέ το με το Moroccanoil Hydrating Conditioner 250ml που εξισορροπεί την υγρασία των μαλλιών κάνοντας τα ευκολοχτένιστα, ενώ συγχρόνως τους προσφέρει μεγαλύτερη ελαστικότητα και ζωντάνια

  1. Color Wow Money Masque 215ml

Τα προϊόντα της Color Wow είναι γνωστά, για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στα μαλλιά και η μάσκα αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση! Είναι μία εντατική θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης που αναδομεί και θρέφει σε βάθος ακόμα και τα πιο ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελαστικότητα και την αντοχή της τρίχας. Εφάρμοσέ την 1-2 φορές την εβδομάδα ή έπειτα από κάθε λούσιμο ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου.

  1. Kérastase Specifique Rehydrant Μάσκα Για Αφυδατωμένα Μήκη 200ml

Μία μάσκα που θρέφει και ενυδατώνει μέχρι και τα πολύ ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι η Specifique Rehydrant της Kérastase, η οποία αποκαθιστά την ποιότητα των μαλλιών, ενώ δρα ως ενεργό συστατικό περιποίησης και ενδυνάμωσης . Είναι η ιδανική μάσκα, για τα πολύ ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά, καθώς τα αναδομεί σε βάθος αφήνοντάς τα απαλά, λεία κι ενυδατωμένα.

  1. Kérastase Resistance Ciment Thermique Θερμοπροστατευτικό Γαλάκτωμα για Ταλαιπωρημένα Μαλλιά 150ml

Εάν δε μπορείς να αντισταθείς σε ένα εντυπωσιακό χτένισμα και σου αρέσει να χρησιμοποιείς συχνά τα ηλεκτρικά εργαλεία, τότε είναι απαραίτητο να εντάξεις στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν, όπως είναι το Kérastase Resistance Ciment Thermique. Αναδομεί και προστατεύει αποτελεσματικά τα μαλλιά από τη θερμότητα, προετοιμάζοντάς τα, για τη διαδικασία του styling.

  1. K18 Leave-in μοριακή μάσκα αναδόμησης 50ml

Το πιο αγαπημένο και viral προϊόν αναδόμησης παγκοσμίως είναι η Κ18 Mask και όχι άδικα, αφού φτάνει μέχρι τα βαθύτερα εσωτερικά στρώματα της τρίχας επανασυνδέοντας τις σπασμένες αλυσίδες κερατίνης, αναδομώντας τη σε βάθος. Το μεγάλο της πλεονέκτημά είναι πως χρειάζεται μόνο 4’, για να δράσει επιτρέποντας άμεσα το styling των μαλλιών ή τη χρήση οποιουδήποτε άλλου προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι γεμάτες άκρες και υγιή μαλλιά, από την πρώτη εφαρμογή!

 

  1. Aveda Nutriplenish™ Daily Moisturizing Treatment 150ml

Η συγκεκριμένη leave – in θεραπεία ενυδάτωσης της Aveda προσφέρει στα πολύ αφυδατωμένα και ξηρά μαλλιά την ενυδάτωση και την υγρασία που χρειάζονται μειώνοντας το φριζάρισμα και το μπέρδεμα των μαλλιών. Η σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με προϊόντα φυσικής προέλευσης που προστατεύουν τα μαλλιά, από τη θερμότητα των ηλεκτρικών εργαλείων styling και τις ακτίνες UV αποτρέποντας τη ξηρότητα και το ξεθώριασμα, που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου. Η θεραπεία αυτή χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και θρέψη σε όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση