Glam by Kikeris

Κώνος για μπούκλες: Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το απόλυτο εργαλείο για μπούκλες

Κώνος για μπούκλες Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το απόλυτο εργαλείο για μπούκλες

Ένα από τα αγαπημένα μας χτενίσματα είναι σίγουρα οι μπούκλες. Το χτένισμα αυτό ταιριάζει σε όλα τα μήκη και τις αποχρώσεις μαλλιών, για αυτό και πολλές γυναίκες επιλέγουν να κάνουν τα μαλλιά τους μπούκλες στις καθημερινές, πρωινές τους εμφανίσεις, αλλά και τις βραδινές και πιο επίσημες εξόδους για ένα εντυπωσιακό hair look. Είτε έχεις αρκετά κοντά, είτε μεσαίου μήκους, είτε μακριά μαλλιά, τότε το χτένισμα αυτό πρόκειται να τα αναδείξει, χαρίζοντάς τους υπέροχους κυματισμούς και κίνηση.

Συγκεκριμένα, στα κοντά μαλλιά το εντυπωσιακό αυτό χτένισμα προσφέρει extra όγκο και σχήμα. Στα μεσαίου μήκους και στα μακριά καρέ μαλλιά, οι ανάλαφρες μπούκλες «αγκαλιάζουν» και πλαισιώνουν ομοιόμορφα τα μαλλιά, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα εντυπωσιακό και κομψό look – στα πολύ μακριά μαλλιά, το συγκεκριμένο χτένισμα αναβαθμίζει το στιλ και το look τους, δημιουργώντας έτσι μία εντυπωσιακή και γεμάτη θηλυκότητα, εικόνα.

Εργαλεία styling για να δημιουργήσεις ανάλαφρα χτενίσματα με μπούκλες

Για να μπορέσεις να δημιουργήσεις λαμπερές και ανάλαφρες μπούκλες, θα πρέπει να διαθέτεις και τον κατάλληλο κώνο για μπούκλες, το οποίο θα σου χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς στα μαλλιά σου, είτε πρόκειται για χαλαρές είτε για πιο σφιχτές μπούκλες. Παρακάτω θα βρεις τους καλύτερους κώνους για μπούκλες που έχουμε επιλέξει για εσένα, ώστε να δημιουργήσεις το look που έχεις φανταστεί και σε κολακεύει.

Προϊόντα για ενυδάτωση και αναδόμηση των μαλλιών:

  1. hairOhair Hair Curler Cone 9,5-19mm

Δημιούργησε υπέροχους κυματισμούς και μπούκλες με το κωνικό ηλεκτρικό ψαλίδι της hairOhair, Hair Curler Cone. Διαθέτει κεραμική επίστρωση, 5 επιλογές θερμοκρασίας και έξυπνο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για να διευκολύνει την διαδικασία του styling! Η χρήση του πολύ εύκολη: τοποθετείς το καλώδιο στην πρίζα και το αφήνεις να ζεσταθεί για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, είσαι έτοιμη να δημιουργήσεις το styling που επιθυμείς.

  1. hairOhair Hair Curler Diamond 38mm

Το hairOhair Hair Curler Diamond 38mm είναι ένα επαγγελματικό ψαλίδι μαλλιών που δημιουργεί διάφορα στιλ μπούκλας, από πιο σφιχτές έως ανάλαφρες και χαλαρές. Διαθέτει 4 επιλογές θερμοκρασίας, φτάνοντας μέχρι και τους 210°C. Σου συνιστούμε βέβαια να το χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην ταλαιπωρείς πολύ την τρίχα.

  1. hairOhair Hair Curler Curl Effect 28mm

Με το συγκεκριμένο εργαλείο styling της hairOhair μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα όποιο στιλ μπούκλας επιθυμείς, από πιο σφιχτές και χοντρές μέχρι χαλαρές και κυματιστές μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμα κι αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά!

Πώς να κάνεις μπούκλες σε κοντά μαλλιά

Πριν εφαρμόσεις στα μαλλιά σου τον κώνο για μπούκλες, καλό είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν για λίγα λεπτά και χτένισε τα με μία βούρτσα με αραιά δόντια ή κατάλληλη για βρεγμένα μαλλιά, ώστε να συνεχίσεις με το στέγνωμά τους με το πιστολάκι.
  2. Πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εφαρμόσεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν, όπως είναι το Kérastase Genesis Fluide Defence Thermique Θερμοπροστατευτικό Ενυδατικό Σπρέι 150ml  που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα των συσκευών styling.

  1. Αφού στεγνώσεις τα μαλλιά σου, μπορείς να τα χωρίσεις σε δύο τμήματα με ένα κλάμερ, και να προχωρήσεις με τον κώνο για μπούκλες και να δημιουργήσεις τους κυματισμούς που επιθυμείς.
  2. Στην συνέχεια δημιούργησε ανάλαφρες μπούκλες με τον κώνο και άφησε τες για λίγα λεπτά να σταθεροποιηθούν, και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη βούρτσα ή τα δάχτυλά σου για να χτενίσεις και να «ανοίξεις» τις μπούκλες, ώστε να αποκτήσουν ένα wavy και vang look.
  3.  Τέλος, για να χαρίσεις διάρκεια στο χτένισμά σου, μπορείς να εφαρμόσεις ένα προϊόν για δυνατό κράτημα, όπως είναι το Schwarzkopf Professional Session Label The Strong 300ml που προσφέρει σταθερό κράτημα στα μαλλιά το οποίο διαρκεί όλη την ημέρα.

  1.  Εάν έχεις μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά ακολούθησε τα παραπάνω βήματα για να δημιουργήσεις το στιλ μπούκλας που θες, γνωρίζοντας πως ίσως χρειαστείς λίγη παραπάνω ώρα μέχρι να δημιουργήσεις το wavy look. Καλό είναι πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις μπούκλες με τον κώνο, να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε μικρότερες τούφες, καθώς λόγω του μήκους και του όγκου τους θα είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς όλα μαζί όσο δημιουργείς ανάλαφρους κυματισμούς.

 

*Φωτογραφικό υλικό από canva.com

Αφήστε μια απάντηση