Glam by Kikeris

Η ιδανική περιποίηση προσώπου για κάθε ηλικία (στα 30, στα 40, στα 50+…!)

Η ιδανική περιποίηση προσώπου για κάθε ηλικία

Η περιποίηση του προσώπου είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να την ξεχνάμε σε καμία ηλικία.

Το πρόσωπο είναι το σημείο που εκτίθεται καθημερινά στον ήλιο, τη ζέστη και το κρύο. Αυτό σημαίνει πως έχει ανάγκη από καθημερινή φροντίδα για να μπορέσει να παραμείνει λαμπερό, υγιές και σφριγηλό. Για να καθυστερήσεις λοιπόν την εμφάνιση ρυτίδων και πανάδων για όσο περισσότερο μπορείς, ένα είναι το μυστικό: να εφαρμόζεις καθημερινά τα προϊόντα που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου. Επειδή λοιπόν, το λαμπερό και υγιές δέρμα είναι αυτό που θέλουμε να έχουμε και στα 30 και στα 40, αλλά και σε κάθε ηλικία, σου έχουμε ετοιμάσει τον απόλυτο οδηγό περιποίησης του προσώπου ανάλογα με την ηλικία σου, εξηγώντας και ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων.

Ρουτίνα περιποίησης προσώπου στα 30

Στην ηλικία αυτή το πρόσωπο δε χρειάζεται πολλά προϊόντα προκειμένου να δείχνει όμορφο και λαμπερό, γιατί διαφορετικά επιβαρύνεται η επιδερμίδα. Ανάλογα βέβαια με τον τύπο δέρματος που έχεις, ενδέχεται να χρειάζεται να εφαρμόζεις μία ειδική θεραπεία ή κρέμες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δικού σου δέρματος, όπως serums και κρέμες κατά της ακμής.

Αυτό όμως, το προϊόν που είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες δεν είναι άλλο από την ενυδατική κρέμα προσώπου. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη κάθε μέρα, ώστε να παραμείνει το πρόσωπο λαμπερό κι ενυδατωμένο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εμείς σου προτείνουμε την Juliette Armand Extra Moisturizing Cream 50ml που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε όλους τους τύπους δέρματος, βελτιώνοντας την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Μάλιστα, για να μπορέσει η ενυδατική κρέμα να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πάνω στην επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται 1-2 φορές την εβδομάδα ένα scrub προσώπου, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα αφήνει το δέρμα απαλό και μαλακό.

Ρουτίνα περιποίησης προσώπου στα 40

Οι γυναίκες που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, θα πρέπει να φροντίζουν και να περιποιούνται σωστά σε καθημερινή βάση το πρόσωπό τους, ώστε να προλάβουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Πώς θα γίνει όμως αυτό; Εκτός από την καθημερινή ενυδάτωση πρωί – βράδυ και την εβδομαδιαία απολέπιση του προσώπου, οι γυναίκες στα 40 θα πρέπει να εφαρμόζουν και μία κρέμα αντιρυτιδική, όπως είναι η Sukin – Αντιγηραντική, Αναπλαστική Κρέμα Νυκτός / Purely Ageless Restorative Night Cream 120ml, ώστε να προλάβουν την εμφάνιση ρυτίδων και κρατήσουν έτσι το δέρμα του προσώπου τους σφριγηλό και λαμπερό για όσο περισσότερο γίνεται. Επίσης, καλό είναι να εφαρμόζουν και ένα serum, όπως το  Aloe+Colors 24h Moisturising Face Serum 30ml για να προσφέρουν στην επιδερμίδα του προσώπου ακόμα περισσότερη ενυδάτωση σε καθημερινή βάση.

Ρουτίνα περιποίησης προσώπου στα 50+

Μετά τα 40 η επιδερμίδα του προσώπου έχει αυξημένες ανάγκες. Από τα 50 και μετά δηλαδή το δέρμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα την πρόωρη πολλές φορές γήρανσή του. Για να μην συμβεί αυτό, το δέρμα χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση σε καθημερινή βάση, αλλά και την εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων αντιγήρανσης και θεραπειών προσώπου, τα οποία θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα, προλαμβάνοντας έτσι τη δημιουργία και την εμφάνιση ρυτίδων, αλλά και τη «χαλάρωση» του προσώπου.

Η ρουτίνα αντιγήρανσης λοιπόν περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ορού με υαλουρονικό οξύ, Avgerinos Cosmetics Ορος Υαλουρονικου Οξέος 30ml, μία αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, Beauty Line Κρέμα Προσώπου Αντιρυτιδική Με Κολλαγόνο 50ml και μία μάσκα με υαλουρονικό οξύ, έτσι ώστε να τονώσεις και να ενυδατώσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου, βελτιώνοντας την ελαστικότητά του και μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Μην ξεχάσεις σε αυτή τη ρουτίνα περιποίησης προσώπου και την εφαρμογή μίας κρέμας ματιών, Aloe+Colors Eyes & Lips Fine Lines Eye Cream 30ml, η οποία μειώνει ορατά τους μαύρους κύκλους, εξομαλύνοντας ταυτόχρονα και τις λεπτές γραμμές έκφρασης.

Με τι σειρά μπαίνουν τα προϊόντα προσώπου;

Βήμα 1ο: Καθαριστικό προσώπου

Βήμα 2ο: Serums και toners

Βήμα 3ο: Οροί θεραπείας

Βήμα 4ο: Κρέμα ματιών

Βήμα 5ο: Ενυδατική κρέμα/Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου

Μάλιστα, μπορείς επίσης να εφαρμόσεις ένα scrub προσώπου για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, όπως και μία μάσκα για extra ενυδάτωση και θρέψη. Αυτά τα προϊόντα μπορείς να τα εφαρμόσεις μετά το καθαριστικό προσώπου 1-2 φορές την εβδομάδα και έπειτα να συνεχίσεις κανονικά με τα υπόλοιπα βήματα της ρουτίνας περιποίησης του προσώπου σου.

Αφήστε μια απάντηση