Glam by Kikeris

Σαμπουάν VS Conditioner: Πώς χρησιμοποιούνται και ποιες οι διαφορές τους

Σαμπουάν VS Conditioner: Πώς χρησιμοποιούνται και ποιες οι διαφορές τους

Όλες μας θέλουμε να έχουμε όμορφα, υγιή και δυνατά μαλλιά και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να εφαρμόζουμε και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις το τί κάνει, αλλά και το τί προσφέρει το κάθε προϊόν στα μαλλιά μας, ώστε να επιλέγεις πάντα αυτά που θα διατηρούν τα μαλλιά σου σε μία υγιή και καλή κατάσταση. Τα δύο προϊόντα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην περιποίηση των μαλλιών, δεν είναι άλλα από το σαμπουάν και το conditioner. Ποιες όμως είναι οι διαφορές τους και πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται; Παρακάτω σου έχουμε τις απαντήσεις σε αυτές τις δύο βασικές ερωτήσεις μαζί και με τα top προϊόντα από κάθε κατηγορία.

Σαμπουάν VS Conditioners

  • Τα σαμπουάν καθαρίζουν σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής απομακρύνοντας τους ρύπους και τα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling όπως και τα υπόλοιπα σαμπουάν, θρέφοντας και αναζωογονώντας ταυτόχρονα το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας και διάφορα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, όπως ξηροδερμία, τριχόπτωση, πιτυρίδα και κνησμό. Επίσης, ενυδατώνουν σε βάθος και διατηρούν τη φυσική υγρασία των μαλλιών χωρίς να απομακρύνουν τα φυσικά έλαια.
    Εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα σαμπουάν στις παλάμες σου και κάνε απαλό μασάζ στα μαλλιά σου κατά το λούσιμο, ώστε να το απλώσεις ομοιόμορφα στις ρίζες. Μάλιστα, καλό είναι να αποφεύγεις το ξέβγαλμα με πολύ ζεστό νερό, γιατί δεν κάνει καλό στην τρίχα διότι ανοίγει τους πόρους της, καθιστώντας την πιο αδύναμη και εύθραυστη στις άκρες.
  • Τα conditioners προσφέρουν πολλά οφέλη στα μαλλιά μας. Κάνουν τα μαλλιά πιο απαλά, μαλακά κι εύκολα στο χτένισμα, ξεμπερδεύοντάς τα κατά το λούσιμο, μειώνοντας έτσι και τυχόν κόμπους που μπορεί να δημιουργηθούν. Εκτός από το να προσφέρουν απαλότητα, φυσική λάμψη και μεταξένια αίσθηση στα μαλλιά, τα conditioners είναι ειδικά σχεδιασμένα με ενυδατικούς παράγοντες που «κλειδώνουν» τη φυσική υγρασία κι ενυδάτωση πάνω στην τρίχα. Αναδομούν και επιδιορθώνουν έτσι τη φθορά στις άκρες των μαλλιών, αφήνοντάς τα ενυδατωμένα και λαμπερά.
    Το conditioner εφαρμόζεται συνήθως μετά το λούσιμο με το σαμπουάν. Χρειάζεται να απλώσεις μόνο μία μικρή ποσότητα conditioner στις άκρες των μαλλιών σου και αφού το αφήσεις για 1-2΄ να δράσει, ξέπλυνέ το με άφθονο νερό. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το conditioner εφαρμόζεται μόνο στις άκρες κι όχι στη ρίζα των μαλλιών, καθώς αν εφαρμοστεί στη ρίζα είναι πιθανό να επιβαρύνει την τρίχα, κάνοντας έτσι τα μαλλιά λιπαρά πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό.

Κορυφαία σαμπουάν και conditioners ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου:

  1. Aveda Nutriplenish™ Hydrating Shampoo – Deep Moisture

Αυτό το σαμπουάν της Aveda χάρη στην ανάλαφρη φόρμουλα του με ένα vegan μείγμα υπερτροφών και ελαίων, καθαρίζει και ενυδατώνει σε βάθος τα κανονικά και χοντρά, αφυδατωμένα μαλλιά. Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής χωρίς να αφαιρεί τη φυσική υγρασία των μαλλιών, ενώ χάρη στα πολλά έλαια και τις υπερτροφές που περιέχει στην σύνθεσή του, χαρίζει στα μαλλιά την απαλότητα, τη μεταξένια υφή και τη λάμψη που χρειάζονται για να φαίνονται υγιή και δυνατά. Τέλος, η φόρμουλά του δεν περιέχει σιλικόνες, parabens, γλουτένη και ορυκτά πετρελαίου.

nutriplenish™ hydrating shampoo – deep moisture

  1. Wella Professionals NutriCurls Waves Shampoo

Το ελαφριάς σύνθεσης σαμπουάν της Wella Professionals χωρίς πρόσθετα θειικά άλατα είναι ιδανικό για τη βαθιά θρέψη και λείανση των σγουρών και κυματιστών μαλλιών. Καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής απομακρύνοντας τους ρύπους, ενώ χάρη στο σύμπλεγμα Nourish-in με εκχύλισμα πίτουρου και έλαιο jojoba, βοηθάει στη διατήρηση του σχήματος της μπούκλας, αποτρέποντας συγχρόνως και το φριζάρισμα των μαλλιών.

Wella Professionals NutriCurls Waves Shampoo 250ml - 4064666583549

  1. Kérastase Bain Chroma Respect Ενυδατικό Σαμπουάν για Προστασία Χρώματος

Το σαμπουάν Bain Chroma Respect της Kérastase καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής απομακρύνοντας τους ρύπους, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και ενδυναμώνοντας ακόμα και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αποκαθιστά τη φθορά που έχουν υποστεί τα μαλλιά κατά τη βαφή και τις άλλες χημικές υπηρεσίες, αποτρέποντας το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών και διατηρώντας το έντονο.

Kérastase Bain Chroma Respect Ενυδατικό Σαμπουάν για Προστασία Χρώματος 250ml - 3474637059248

  1. Keune Care Silver Savior Shampoo

Το σαμπουάν αυτό της Keune είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες που έχουν φυσικά αλλά κυρίως βαμμένα ξανθά, γκρι και λευκά μαλλιά, καθώς περιέχει μωβ χρωστικές, οι οποίες εξουδετερώνουν τους ανεπιθύμητους πορτοκαλί υποτόνους και τους κιτρινισμούς στο ξανθό χρώμα μαλλιών. Χάρη στην Προβιταμίνη B5 και στους ενεργούς ενυδατικούς παράγοντες που περιέχει, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στην τρίχα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ένταση, τη λάμψη και τη ζωντάνια του ξανθού χρώματος των μαλλιών.

  1. K18 Damage Shield Protective Conditioner 250ml

Ένα θρεπτικό conditioner που προστατεύει τα μαλλιά από την καθημερινή φθορά, βοηθά στη διατήρηση της υγείας τους και τα κάνει πιο απαλά και λαμπερά. Είναι επιστημονικά σχεδιασμένο για να μαλακώνει και να ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει, ενώ το K18PEPTIDE™ που περιέχει βοηθά στην ανανέωση τους κατά το λούσιμο. Προστατεύει επίσης κατά της φθοράς από τις ακτίνες UV, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και το καθημερινό styling για έως 3 ημέρες.

Damage Shield Protective Conditioner 250ml

  1. Moroccanoil Hydrating Conditioner

Είναι ένα conditioner που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Εμπλουτισμένο με Argan oil, βιταμίνη Α και κόκκινα φύκια, «κλειδώνει» την ενυδάτωση και την υγρασία ακόμα και στα πιο αφυδατωμένα και ξηρά μαλλιά, προλαμβάνοντας έτσι το σπάσιμο και την εμφάνιση ψαλίδας. Επιπλέον, ενισχύει την ελαστικότητα της τρίχας χαρίζοντάς της φυσική λάμψη και μεταξένια αίσθηση.

Moroccanoil Hydrating Conditioner 250ml - 7290011521837

  1. L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer Μαλακτική Κρέμα Κατά Της Ψαλίδας

Αν έχεις μακριά μαλλιά και θέλεις να διατηρήσεις το μήκος τους, αλλά ταυτόχρονα να απαλλαγείς από την ψαλίδα, τότε αυτό το conditioner από τη L’Oréal Professionnel θα σε σώσει, καθώς επανορθώνει άμεσα την τρίχα μειώνοντας κατά 17% την ψαλίδα και κατά 94% το σπάσιμο της τρίχας. Είναι το conditioner που θα αγαπήσουν όσες γυναίκες έχουν μακριά μαλλιά με πιο λεπτές κι εύθραυστες όμως άκρες.

loreal-professionnel-serie-expert-pro-longer-conditioner

Αφήστε μια απάντηση