Glam by Kikeris

Απολέπιση τριχωτού κεφαλής: Τα οφέλη του peeling στα μαλλιά σου

Απολέπιση τριχωτού κεφαλής: Τα οφέλη του peeling στα μαλλιά σου

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για δύο μεγάλα trends στον χώρο περιποίησης των μαλλιών.

Πρόκειται για το hair oiling και το peeling του τριχωτού της κεφαλής. Με το peeling κάνεις βαθιά απολέπιση στα μαλλιά, και συγκεκριμένα στο τριχωτό της κεφαλής, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, κάτι που βοηθάει πολύ στη διατήρηση μίας υγιούς όψης των μαλλιών, με πλούσια λάμψη και ελαστικότητα. Πώς όμως θα το πετύχεις αυτό; Παρακάτω σου παρουσιάζουμε όλα τα οφέλη του peeling μαλλιών μαζί με τα top προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις μόνη σου στα δικά σου μαλλιά.

Οφέλη peeling στα μαλλιά

Εκτός από την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, τα προϊόντα peeling:

  • Αποτρέπουν, και αντίστοιχα μειώνουν την εμφάνιση πιτυρίδας και ξηροδερμίας
  • Απομακρύνουν τους ρύπους και τα συσσωρευμένα κατάλοιπα των προϊόντων styling από την επιφάνεια της τρίχας και το τριχωτό της κεφαλής
  • Βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας και στην πιο πυκνή όψη των μαλλιών
  • Ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος
  • Αναζωογονούν, καταπραΰνουν και μαλακώνουν το ερεθισμένο και ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής
  • Βελτιώνουν την ποιότητα της τρίχας

Τρόπος εφαρμογής προϊόντων peeling στα μαλλιά

Εφάρμοσε το προϊόν peeling σε βρεγμένα μαλλιά και κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας το Tangle Teezer Scalp Exfoliator & Massager Lavender Lite. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με άφθονο χλιαρό προς κρύο νερό για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα μαλλιά, και συνέχισε το λούσιμο με την εφαρμογή του σαμπουάν και του conditioner.

Το πόσο συχνά θα χρησιμοποιείς ένα προϊόν peeling εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών που έχεις. Εάν έχεις κανονικά μαλλιά, χρησιμοποίησε peeling μαλλιών μία φορά την εβδομάδα, για λιπαρά μαλλιά καλό είναι 1-2 φορές την εβδομάδα, και για λεπτά, εύθραυστα μαλλιά, προτείνεται το πολύ μία φορά το μήνα. Επίσης, αν έχεις πιτυρίδα, ξηροδερμία ή πληγές στο τριχωτό της κεφαλής, μην εφαρμόσεις peeling μέχρι να αντιμετωπιστεί πλήρως το πρόβλημα αυτό πρώτα.

  1. Κ18 Detox Shampoo 250ml

Σημαντικό είναι να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου και ένα detox shampoo. Tο K18 Detox Shampoo καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει αποτελεσματικά τα κατάλοιπα των προϊόντων styling από το τριχωτό της κεφαλής σου, ώστε να συνεχίσεις με τη χρήση ενός ενυδατικού σαμπουάν για δεύτερο χέρι που θα τους προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Εφάρμοσέ το μία φορά την εβδομάδα για να κάνεις ένα βαθύ καθαρισμό στα μαλλιά σου.

K18 Detox Shampoo 250ml - 858511001166

  1. Kérastase Fusio Scrub Purifying Τονωτικό Scrub για Λιπαρά Μαλλιά 250ml

Το τονωτικό scrub της Kérastase με βάση το θαλασσινό αλάτι αποτοξινώνει και αναζωογονεί σε βάθος τα μαλλιά και το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας τους ρύπους και τα κατάλοιπα προϊόντων styling που έχουν συσσωρευτεί πάνω στην τρίχα, ελέγχοντας έτσι και το σμήγμα και την εμφάνιση πιτυρίδας. Παράλληλα προετοιμάζει τα μαλλιά για τη διαδικασία του λουσίματος και την εφαρμογή του σαμπουάν.

kerastase-fusio-scrub-purifying

  1. Aveda Invati Advanced ™ Exfoliating Shampoo Rich 200ml

Αυτό το απολεπιστικό σαμπουάν της Aveda, είναι εμπλουτισμένο από ένα μείγμα βοτάνων και ελαίων, καθαρίζοντας και θρέφοντας σε βάθος το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Ταυτόχρονα βοηθάει στην πύκνωση των μαλλιών, ενδυναμώνοντας τα μαλλιά και αντιμετωπίζοντας δηλαδή την τριχόπτωση, αποτρέποντας μάλιστα και το σπάσιμο στις άκρες.

Aveda Invati Advanced ™ Exfoliating Shampoo Rich 200ml

  1. Bumble & bumble Seaweed Whipped Scalp Scrub 200ml

Το κρεμώδες scrub της Bumble & bumble προσφέρει βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής, εξισορροπώντας το περιβάλλον στο εσωτερικό της τρίχας. Αναζωογονεί και τονώνει το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα, ενισχύοντας τη λάμψη των μαλλιών, και απομακρύνοντας αποτελεσματικά τους ρύπους και τα συσσωρευμένα κατάλοιπα των προϊόντων styling.

Bumble & bumble Seaweed Whipped Scalp Scrub 200ml - 685428000452

  1. Authentic Beauty Concept Detoxifying Scalp Mud 165g

Το Detoxifying Scalp Mud σε κρεμώδη μορφή καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, ενδυναμώνοντας την τρίχα και επαναφέροντας την ελαστικότητα, τον όγκο και τη λάμψη στα μαλλιά. Επίσης, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, διατηρώντας παράλληλα σε ισορροπία τις τιμές pH του τριχωτού της κεφαλής.

Authentic Beauty Concept Detoxifying Scalp Mud 165g

 

Αφήστε μια απάντηση