Glam by Kikeris

8+1 Tips για την Αποτελεσματική Ενυδάτωση Προσώπου και Σώματος

8+1 Tips για την Αποτελεσματική Ενυδάτωση Προσώπου και Σώματος

Ένα βασικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης τόσο του προσώπου όσο και του σώματός μας δεν είναι άλλο από την ενυδάτωση.Ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να φροντίζεις καθημερινά την επιδερμίδα σου, ώστε να παραμένει λαμπερή και ενυδατωμένη. Διαφορετικά, θα δεις το δέρμα στο πρόσωπο και το σώμα σου αντίστοιχα να ξεφλουδίζει και να εμφανίζει έντονη ξηροδερμία. Για να μη συμβεί αυτό, καλό είναι να έχεις μία εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης προσώπου και σώματος, την οποία θα ακολουθείς πιστά.

Tips για την αποτελεσματική ενυδάτωση του προσώπου:

  1. Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο σημαντικό step της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του προσώπου σου. Για αυτό, χρειάζεσαι ένα προϊόν που καθαρίζει απαλά το πρόσωπό σου πρωί-βράδυ, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τους ρύπους, αλλά και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ. Το Aloe+Colors Face Wash Sensitive Skin είναι ένα καθαριστικό προσώπου κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες, το οποίο καθαρίζει απαλά το πρόσωπο, αφήνοντάς το απαλό κι ενυδατωμένο, χωρίς να το τραβάει και να το αφυδατώνει.

  1. Peeling προσώπου

Μετά τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις 2-3 φορές την εβδομάδα ένα scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσεις βαθιά την επιδερμίδα του προσώπου σου. Το Avgerinos Cosmetics Scrub Προσώπου 250ml είναι ιδανικό ακόμα και για τις πιο ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες απολεπίζοντας το πρόσωπο και αφήνοντάς το απαλό και χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και κοκκινίλες.

  1. Ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ

Αφού καθαρίσεις και κάνεις scrub στο πρόσωπό σου, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα. Δοκίμασε την Juliette Armand Extra Moisturizing Cream 50ml, η οποία προσφέρει εντατική ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου προστατεύοντάς την από την ξηρότητα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Απορροφάται πολύ γρήγορα αποτελώντας έτσι και την ιδανική βάση για το μακιγιάζ σου.

  1. Αντιηλιακό σε καθημερινή βάση

Το αντιηλιακό πρέπει να το εφαρμόζεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος. Αν δε φοράς αντιηλιακό κάθε μέρα ακόμα και το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τότε θα δεις το δέρμα σου να έχει πρόωρη γήρανση και να εμφανίζονται νωρίς ρυτίδες, οι οποίες θα οφείλονται όχι τόσο στην ηλικία σου, αλλά στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που προκαλούν βαθιές βλάβες στο δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο, επιταχύνοντας έτσι τη γήρανση του προσώπου. Δοκίμασε το Avgerinos Cosmetics DD Κρέμα Προσώπου Spf 20 Με Χρώμα Light 50ml, μια κρέμα σχεδιασμένη για βαθιά ενυδάτωση του προσώπου, σύσφιξη αλλά και αντιηλιακή προστασία. Το καλύτερο κομμάτι; Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως foundation καθώς παρέχει μεσαία κάλυψη και χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα – μπορείς να τη βρεις επίσης σε TAN απόχρωση, ανάλογα την επιδερμίδα σου.

Tips για την αποτελεσματική ενυδάτωση του σώματος:

  1. Κατάλληλο αφρόλουτρο για το ντους

Ο καθαρισμός του σώματος, όπως και του προσώπου, είναι απαραίτητο κομμάτι στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Για αυτό, χρειάζεσαι ένα προϊόν που καθαρίζει απαλά το σώμα χωρίς να τραβάει την επιδερμίδα. Το Aloe+Colors Shower Gel So Velvet 250ml είναι ιδανικό για το καθημερινό ντους, γιατί και το σώμα έχει ανάγκη από ένα αφρόλουτρο που να σέβεται και να καθαρίζει απαλά το δέρμα, χωρίς να προκαλεί ξηρότητα και ερεθισμούς. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε οργανική αλόη, προσφέρει σημαντική μαλακτική και καταπραϋντική δράση, καθώς και βαθιά ενυδάτωση του σώματος.

  1. Scrubbing σώματος

Μετά το ντους είναι σημαντικό να εφαρμόσεις 2-3 φορές την εβδομάδα ένα scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσεις βαθιά την επιδερμίδα του σώματός σου. Το Avgerinos Cosmetics My Musk Scrub Σώματος Απολέπισης 250ml απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, και βελτιώνει την υφή σε σημεία με έντονη ξηροδερμία, όπως στους αγκώνες, τις φτέρνες και τα γόνατα. Ενισχυμένο με το My Musk, ένα δροσερό άρωμα με νότες από Musk, μανταρίνι και γιασεμί, αυτό το scrub, θα σου χαρίσει την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.

  1. Κρέμα σώματος καθημερινά

Αφού καθαρίσεις και κάνεις peeling στο σώμα σου, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα. Όπως αναφέραμε η επιδερμίδα του σώματος χρειάζεται μία extra παραπάνω ενυδάτωση ειδικά αυτούς τους μήνες που έρχονται, για να μην είναι ξηρή κι αφυδατωμένη. Η Moroccanoil Body Lotion Ambiance de Plage 360ml είναι μία κρέμα σώματος εμπλουτισμένη με Argan oil που ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα αφήνοντάς την απαλή, ενυδατωμένη και με φυσική λάμψη. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ελαφρύ μείγμα από ενυδατικά έλαια και καταπραϋντικό εκχύλισμα φύλλων αλόης, που απορροφάται αμέσως, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο απαλή, πιο λεία και λαμπερή.

  1. Αντιηλιακό σώματος

Εκτός από τις κρέμες και το scrub που εφαρμόζεις καθημερινά στην επιδερμίδα σου, δεν πρέπει να ξεχνάς να εφαρμόζεις κάθε μέρα και αντιηλιακό, γιατί οι ακτίνες του ήλιου συνεχίζουν να είναι βλαβερές για το δέρμα του προσώπου και του σώματός μας. Το αντιηλιακό πρέπει να το εφαρμόζεις στα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα, ειδικά τώρα που έχουμε αρχίσει να φοράμε κοντομάνικα, καθώς ο ήλιος είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος. Σου προτείνουμε το Cocosolis Organic Natural Sunscreen Lotion SPF 30 100ml που προστατεύει την επιδερμίδα του προσώπου από τις UVA και UVB ακτίνες. Είναι κατάλληλο για χρήση και στο πρόσωπο και στο σώμα, και διαθέτει διακριτικό φυσικό άρωμα κακάο που προέρχεται από πολύτιμα έλαια.

EXTRA TIP: Για να αποκτήσεις μία υγιή, λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα προσώπου και σώματος, το μυστικό είναι να πίνεις πολύ νερό. Το νερό είναι το στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά. Για αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα προκειμένου να διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και λαμπερή.

Αφήστε μια απάντηση