Glam by Kikeris

Τρόποι για Επανόρθωση και Φροντίδα των Μαλλιών μετά από Ντεκαπάζ

Τρόποι για Επανόρθωση και Φροντίδα των Μαλλιών μετά από Ντεκαπάζ

Τώρα την άνοιξη πολλές γυναίκες επιλέγουν να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους, υιοθετώντας μία πιο ανοιχτή απόχρωση, συνήθως ξανθού.

Είναι άλλωστε η No.1 επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι οι ανταύγειες, το balayage ή η βαφή των μαλλιών σε ξανθό χρώμα. Μπορεί να είναι η πιο hot απόχρωση για αυτήν την εποχή, υπάρχουν όμως και κάποιοι κίνδυνοι για τα μαλλιά σου, κυρίως μετά τη διαδικασία του ντεκαπάζ, καθώς η τρίχα των μαλλιών αποδυναμώνεται και χρειάζεται άμεση επανόρθωση. Μην ανησυχείς όμως, γιατί εμείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε να επανορθώσεις αυτήν την κατάσταση, επαναφέροντας τα ξανθά σου μαλλιά στην παλιά, υγιή τους κατάσταση.

Τί είναι το ντεκαπάζ;

Το ντεκαπάζ είναι η σκόνη που χρησιμοποιούν οι κομμωτές για το ξάνοιγμα του χρώματος της τρίχας. Το ντεκαπάζ το εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας, όταν είναι βαμμένα και θέλουμε να ανοίξουμε κι άλλο το χρώμα τους ή όταν θέλουμε να αποκτήσουμε ανταύγειες, και στην περίπτωση αυτή, η βαφή από μόνη της δεν αρκεί για να τα ανοίξει. Μάλιστα, στα ήδη βαμμένα μαλλιά πρέπει πρώτα να χρησιμοποιούμε τον ντεκαπάζ, δηλαδή την σκόνη ξανοίγματος, για να αποκτήσουμε τον σωστό τόνο. Στην συνέχεια θα εφαρμόζουμε τη σωστή απόχρωση βαφής.

Τρόποι για επανόρθωση και φροντίδα των ξανθών μαλλιών μετά το ντεκαπάζ:

  1. Ένταξε στη ρουτίνα λουσίματος των μαλλιών σου ένα purple shampoo

Το μωβ σαμπουάν δεν πρόκειται για ένα σαμπουάν καθημερινής χρήσης, αλλά για μία εντατική θεραπεία για τα βαμμένα μαλλιά, καθώς εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους πορτοκαλί και κίτρινους υποτόνους επαναφέροντας πλήρως την έντονη και λαμπερή απόχρωση ξανθού στα μαλλιά σου. Το Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo 200ml προστατεύει τα βαμμένα ξανθά, γκρίζα και με ανταύγειες μαλλιά από τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί υποτόνους χάρη στην καινοτόμα σύνθεσή του σε μωβ χρωστικές ουσίες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδύασέ το με το Moroccanoil Purple Conditioner, το οποίο επιδιορθώνει τις άκρες των μαλλιών προσφέροντάς τους απαλότητα και λάμψη.

  1. Απόφυγε το καυτό νερό

Όταν λούζεσαι με καυτό νερό παράγεται περισσότερη ποσότητα σμήγματος με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αποκτούν ανεπιθύμητη λιπαρότητα, αλλά και να ξεθωριάζει ακόμα πιο γρήγορα το χρώμα τους αν είναι βαμμένα. Για αυτό, προτίμησε το χλιαρό νερό και αφού χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο σαμπουάν, ξέβγαλε τα μαλλιά σου με λίγο δροσερό νερό.

  1. Εφάρμοσε μία μάσκα για βαθιά αναδόμηση

Η K18 Leave-in μοριακή μάσκα αναδόμησης 15ml είναι η ιδανική λύση για τα μαλλιά που έχουν άμεση ανάγκη από αναδόμηση, καθώς εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας σε μοριακό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας και επανορθώνοντας τη φθορά που προκαλείται στην τρίχα από τη βαφή, αλλά και από όλες τις χημικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο κομμωτήριο. Επανασυνδέει τις σπασμένες αλυσίδες κερατίνης στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, χαρίζοντάς τους ενδυνάμωση και επαναφέροντας την ελαστικότητα και τη λάμψη του χρώματος που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ένα ακόμη πλεονέκτημά της είναι πως δε χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό ή με κάποιο σαμπουάν, όπως συνηθίζεται με τα κλασικές μάσκες και τα άλλα προϊόντα αναδόμησης.

  1. Περιόρισε τη θερμότητα στα μαλλιά σου

Τα χτενίσματα που κάνουμε σε καθημερινή βάση με το αγαπημένο μας ηλεκτρικό εργαλείο styling ταλαιπωρεί σε μεγάλο βαθμό την τρίχα. Τα ηλεκτρικά εργαλεία styling φθείρουν την τρίχα, κάνοντάς την πιο εύθραυστη και αδύναμη, ιδιαίτερα στα βαμμένα μαλλιά. Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις πως όσο λιγότερο εφαρμόζεις το αγαπημένο σου σίδερο ή την ισιωτική στα μαλλιά σου, τόσο το καλύτερο για την υγεία και την ποιότητα της τρίχας. Καλό είναι λοιπόν, να επιλέξεις χτενίσματα τα οποία δημιουργούνται εύκολα και γρήγορα χωρίς θερμότητα, όπως είναι οι πλεξούδες, τα ponytails και οι κότσοι. Εάν ωστόσο, δεν μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου εργαλείο styling, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν, ώστε να αποφύγεις την καταστροφή της τρίχας. Εμείς σου προτείνουμε το Redken Thermal Spray 11 Θερμοπροστατευτικό Σπρέι Χτενίσματος & Μέτριου Ελέγχου για κάθε τύπο μαλλιών, για απαλό φινίρισμα και μαλλιά με μεταξένια υφή καθώς και για προστασία των μαλλιών, λάμψη και μείωση του φριζαρίσματος.

  1. Πες ναι στον ορό νυκτός

Το βράδυ αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για να προσφέρεις στα μαλλιά σου την επανόρθωση και την αναζωογόνηση που έχουν ανάγκη. Εφάρμοσε έναν θρεπτικό ορό περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα πριν πέσεις για ύπνο, εστιάζοντας στις ξηρές και φριζαρισμένες άκρες. Το Kérastase Blond Absolu Cicanuit Ορός Επανόρθωσης για τα Ξανθά Μαλλιά 90ml είναι ένα ιδανικό προϊόν για αυτόν τον σκοπό, καθώς θρέφει, ενυδατώνει κι ενδυναμώνει σε βάθος την τρίχα, μειώνοντας το φριζάρισμα και τιθασεύοντας ακόμα και τα πιο απείθαρχα μαλλιά.

Αφήστε μια απάντηση