Glam by Kikeris

Πώς η Άσκηση είναι Σύμμαχος στην Ανάπτυξη των Μαλλιών σου

Πώς η Άσκηση είναι Σύμμαχος στην Ανάπτυξη των Μαλλιών σου

Το ήξερες πως η σωματική άσκηση κάνει καλό και στα μαλλιά;

Το τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής μας βοηθά να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, διατηρώντας ένα σταθερό βάρος, αλλά και στην απώλεια των περιττών κιλών που θέλουμε επειγόντως να χάσουμε, ειδικά τώρα που πλησιάζει και το καλοκαίρι! Εκτός από τα πολλά οφέλη που προσφέρει στο σώμα μας, η εβδομαδιαία σωματική άσκηση είναι σύμμαχος και στην ανάπτυξη των μαλλιών μας. Η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, θα ανανεώσει πλήρως την όψη των μαλλιών σου, βοηθώντας έτσι στην πυκνότητά τους. Ώρα να μάθεις λοιπόν ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής για τα μαλλιά μας:

Τα οφέλη που προσφέρει η γυμναστική στα μαλλιά μας

  1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η γυμναστική και κυρίως η έντονη, όπως είναι το αερόβιο, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, προσφέροντας έτσι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους θύλακες της τρίχας.

  1. Μειώνει το στρες

Η καθημερινή μας ρουτίνα και οι πολλές υποχρεώσεις οδηγούν σε έντονο καθημερινό στρες, το οποίο είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Για να μη συμβεί αυτό, η σωματική άσκηση βοηθά αρκετά, καθώς μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να «ξεχαστούμε», κάνοντας focus σε κάτι διαφορετικό από αυτά που μας απασχολούν όλες τις άλλες ώρες. Με το να μειωθεί το άγχος, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη των μαλλιών.

  1. Ισορροπεί τις ορμόνες

Η σωματική άσκηση βοηθά και στην εξισορρόπηση των ορμονών, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την απώλεια κιλών, αλλά και την πύκνωση των μαλλιών.

  1. Εξουδετερώνει τις τοξίνες

Κατά τη γυμναστική το σώμα μας ιδρώνει, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αποβάλλει πολλές τοξίνες. Αυτό βοηθάει έμμεσα και στην πύκνωση και την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς δημιουργεί ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον για αυτά.

  1. Βελτιώνει τη λειτουργία των κυττάρων

Η σωματική άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων. Αντίστοιχα, βελτιώνει τη λειτουργία των κυττάρων που βρίσκονται μέσα στους θύλακες της τρίχας, βελτιώνοντας έτσι και τα ίδια τα μαλλιά.

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η γυμναστική είναι γνωστό πως κάνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα πιο γερό, δυνατό και ανθεκτικό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στα μαλλιά μία ασπίδα προστασίας ενάντια στους παράγοντες που μπορεί να τα βλάψουν.

Τα top 4 είδη γυμναστικής που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών

  1. Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση όπως είναι το τρέξιμο, το κολύμπι, το cardio workout, και το spinning, προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στα μαλλιά μας. Βελτιώνουν αρχικά την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την πύκνωση των μαλλιών.

  1. Yoga

Η yoga αποτελείται από ποικιλία ασκήσεων, όπως είναι οι ασκήσεις αναπνοής, σε διαφορετικές θέσεις και αξιοποιώντας τεχνικές χαλάρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του καθημερινού στρες, αντιμετωπίζοντας και σημαντικά προβλήματα των μαλλιών, όπως είναι η ξηροδερμία και η τριχόπτωση.

  1. Τρέξιμο

Όπως και η αερόβια άσκηση, έτσι και το τρέξιμο προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα, αλλά και στα μαλλιά μας. Το τρέξιμο όχι μόνο μας αναζωογονεί, αλλά βοηθά και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στη μείωση του στρες και στην εξουδετέρωση των τοξινών.

  1. Άσκηση με βάρη/ TRX training

Η άσκηση με βάρη ή αντίστοιχα το TRX training, βοηθά πολύ και στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους και στην ανάπτυξη των μαλλιών. Βοηθάει στην παραγωγή και την εξισορρόπηση των ορμονών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας των θυλάκων της τρίχας, και κατά επέκταση στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Άλλοι τρόποι για να βοηθήσεις στην ανάπτυξη των μαλλιών σου

  1. Τακτικό κούρεμα των μαλλιών κάθε 2-3 μήνες: αν και το ίδιο το κούρεμα δεν επηρεάζει άμεσα στην ανάπτυξη των μαλλιών σου, βοηθά στην αποφυγή της ψαλίδας και του σπασίματος της τρίχας, και σου προσφέρει πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά.
  1. Σταθερό πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής: όπω2ς ήδη γνωρίζεις, μια πλούσια διατροφή σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών σου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το ποιες τροφές βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών σου αλλά και ποιες συμβάλλουν στην τριχόπτωση εδώ.
  2. Εφαρμογή προϊόντων με ενυδατικούς παράγοντες και χωρίς θειικά άλατα. Σου έχουμε φτιάξει την απόλυτη λίστα με τα καλύτερα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, τα οποία όχι μόνο προστατεύουν την τρίχα, αλλά θα ζωντανέψουν τα μαλλιά σου.
  3. Αποφυγή καθημερινής εφαρμογής ηλεκτρικών εργαλείων styling. Η φροντίδα των μαλλιών σου και το πώς τα «μεταχειρίζεσαι» καθημερινώς, παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία της τρίχας. Προσπάθησε να αποφύγεις το πολύ συχνό styling, τα σφιχτά χτενίσματα και τις σκληρές χημικές θεραπείες, καθώς μπορεί όχι μόνο να σπάσουν την τρίχα, αλλά και να τη βλάψουν.
  4. Ποιοτικός ύπνος. Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος αποτελεί κλειδί για τη συνολική ευεξία του οργανισμού μας, και φυσικά της υγείας των μαλλιών μας. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στην αποκατάσταση και αναγέννηση νέας και υγιούς τρίχας.
  5. Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος. Το να αποφεύγεις το κάπνισμα και το αλκοόλ αποτελούν κανόνες 101 για τη γενική υγεία και σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. Προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό, διότι η σωστή και επαρκής ενυδάτωση διατηρεί τα μαλλιά υγιή και λαμπερά, και ταυτόχρονα συμβάλλει στη λειτουργία των κυττάρων της τρίχας.

Αφήστε μια απάντηση