Glam by Kikeris

Ρουτίνα αντιγήρανσης προσώπου: Μάθε όλα τα βήματα

αντιγήρανση προσώπου

Μετά τα 40 η επιδερμίδα του προσώπου έχει αυξημένες ανάγκες. Σε αυτές τις ηλικίες, το δέρμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη πολλές φορές γήρανση του δέρματος του προσώπου. Για να μην συμβεί αυτό, το δέρμα χρειάζεται βαθιά ενυδάτωση σε καθημερινή βάση, αλλά και την εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων αντιγήρανσης, τα οποία θα θρέφουν και θα ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα, προλαμβάνοντας έτσι τη δημιουργία και την εμφάνιση ρυτίδων, όπως και τη «χαλάρωση» του προσώπου.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να ακολουθείς μία καθημερινή ρουτίνα αντιγήρανσης πρωί και βράδυ για να παραμείνει το πρόσωπό σου λαμπερό κι υγιές. Η ρουτίνα αντιγήρανσης περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: καθαρισμό, περιποίηση, ενυδάτωση και προστασία του προσώπου. Δεν πρέπει να ξεχνάς κανένα από αυτά τα τέσσερα στάδια, και αν θες να βλέπεις το πρόσωπό σου νεανικό και λαμπερό, ξεκίνα τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου κάνοντας τα παρακάτω.

αντιγήρανση προσώπου

Image by senivpetro

  • Καθαρισμός προσώπου

Το Α και το Ω για μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα προσώπου είναι ο καθαρισμός του πρωί και βράδυ. Αποτελεί απαραίτητο βήμα για να αφαιρέσεις το καθημερινό σμήγμα και τους ρύπους από το μακιγιάζ. Εάν δεν το κάνεις, ενδέχεται οι ρύποι αυτοί να συσσωρευτούν στους πόρους, διευκολύνοντας έτσι τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και την εμφάνιση των γνωστών ανεπιθύμητων σπυριών. Υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού. Αυτό όμως που εμείς σας προτείνουμε είναι να πλένετε το πρόσωπό σας εφαρμόζοντας ένα καθαριστικό που περιέχει φυσικά συστατικά στην σύνθεσή του, χωρίς parabens, όπως είναι το απαλό αφρίζον καθαριστικό προσώπου Sukin που καθαρίζει απαλά το πρόσωπο, χωρίς να το «τραβάει» ή να προκαλεί ξηροδερμία. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα από το καθαριστικό και κάνε απαλό μασάζ για να δημιουργήσεις πλούσιο αφρό. Στην συνέχεια ξέπλυνε το πρόσωπο με άφθονο νερό.

  • Εφάρμοσε ένα toner ή serum

Πριν προχωρήσεις στην ενυδάτωση του προσώπου σου, είναι απαραίτητο να εφαρμόσεις ένα toner ή serum που τονώνουν το δέρμα και αντιμετωπίζει τις υπάρχουσες ρυτίδες, βελτιώνοντας έτσι και την όψη της επιδερμίδας. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Juliette Armand Lifting Fort Serum που προσφέρει άμεση κι έντονη σύσφιξη στην ώριμη επιδερμίδα του προσώπου προλαμβάνοντας παράλληλα και την εμφάνιση ρυτίδων.

  • Ενυδάτωση προσώπου πρωί – βράδυ

Το πιο σημαντικό κι απαραίτητο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου είναι η ενυδάτωσή του πρωί και βράδυ. Η Juliette Armand Hydra Firming Cream είναι μία αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση πρωί και βράδυ. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση κι άμεση αίσθηση σύσφιξης στην επιδερμίδα και ενισχύει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων χάρη στα ενεργά συστατικά και το υαλουρονικό οξύ που περιέχει βελτιώνοντας έτσι τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας. Μειώνει την όψη των ρυτίδων και ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου και του λαιμού.

* Μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπο σου 1-2 φορές την εβδομάδα με το Avgerinos Cosmetics Scrub Προσώπου πριν εφαρμόσεις το serum/toner και την ενυδατική σου κρέμα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, ώστε να εφαρμόζονται ακόμα πιο αποτελεσματικά τα υπόλοιπα ενυδατικά προϊόντα.

  • Προστασία επιδερμίδας με αντηλιακό

Ακόμα κι αν τώρα έχουμε χειμώνα, οι ακτίνες ήλιου συνεχίζουν να υπάρχουν. Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους σχετικά με τη φροντίδα του προσώπου είναι η εφαρμογή αντηλιακού μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που δεν ισχύει. Αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζουμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς ο ήλιος είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος. Εάν, λοιπόν, δεν φοράς αντηλιακό κάθε μέρα, τότε τα άλλα βήματα που κάνεις στην αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου δεν έχουν καμία αξία, γιατί οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν βαθιές βλάβες στο δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο, επιταχύνοντας δηλαδή τη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων. Επίλεξε ένα αντηλιακό ελαφριάς σύνθεσης, που δεν αφήνει το δέρμα λιπαρό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως βάση για το καθημερινό σου μακιγιάζ.

Βέβαια, εκτός από τη προϊόντα που εφαρμόζεις καθημερινά στην επιδερμίδα σου, σημαντικό ρόλο παίζει κι ο τρόπος ζωής που ακολουθείς στον ρυθμό με τον οποίο γερνάει η επιδερμίδα σου. Η καθημερινή υγιεινή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση, η ξεκούραση και η καλή ψυχολογία είναι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της γήρανσης του προσώπου και στη διατήρηση μίας λαμπερής, με ελαστικότητα και ζωντάνια επιδερμίδας.

Αφήστε μια απάντηση