Glam by Kikeris

Serum Μαλλιών: Πώς Χρησιμοποιείται & Τι να Αποφύγεις

Serum Μαλλιών: Πώς Χρησιμοποιείται & Τι να Αποφύγεις

Τα μαλλιά μας χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα προκειμένου να διατηρούνται λαμπερά, λεία και εντυπωσιακά κάθε μέρα.

Για να γίνει αυτό, πέρα από το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner, χρειάζονται και ορισμένα προϊόντα μετά το λούσιμο. Ένα απαραίτητο προϊόν για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μετά το λούσιμο, είναι το serum. Όπως το serum του προσώπου, έτσι και το serum των μαλλιών, είναι ένα must-have προϊόν, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα, όπως τριχόπτωση, θαμπή όψη και αφυδατωμένες άκρες. Ώρα να μάθεις λοιπόν τί είναι αυτό το θαυματουργό προϊόν που θα σώσει τα μαλλιά σου, όπως και μερικά χρήσιμα tips για τη σωστή εφαρμογή του!

Τι είναι το serum μαλλιών;

Το serum μαλλιών αποτελεί μία ειδική θεραπεία, έναν ορό δηλαδή που έχει υψηλή σύσταση σε ενεργά συστατικά με στοχευμένη δράση. Εφαρμόζεται συνήθως για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα των μαλλιών, προσφέροντας εντατική ενυδάτωση στις άκρες τους, φυσική λάμψη, προστασία του χρώματος, έλεγχο στο φριζάρισμα και προστασία στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Έχει υγρή σύσταση και μία γαλακτώδη, παχύρευστη υφή, ενώ παράλληλα δε χρειάζεται ξέβγαλμα με νερό, καθώς απορροφάται άμεσα από την τρίχα.

 

Hair Dos: Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το serum μαλλιών;

  • Εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα -σε μέγεθος μπιζελιού- από το serum στις άκρες των μαλλιών σου για να τους προσφέρεις εντατική θρέψη και ενυδάτωση, αποτρέποντας το σπάσιμο και την ψαλίδα
  • Εφάρμοσε το serum για να μειώσεις το ανεπιθύμητο φριζάρισμα των μαλλιών και να αποκτήσουν μία λεία όψη
  • Το serum μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το styling των μαλλιών, κάνοντάς τα ταυτόχρονα λεία, λαμπερά και απαλά

Hair Donts: Τι πρέπει να αποφύγεις όταν χρησιμοποιείς serum μαλλιών;

  • Μην εφαρμόζεις το serum στη ρίζα, καθώς θα κάνεις τα μαλλιά σου πιο flat, θαμπά και λιπαρά, ακόμα και αν το εφαρμόσεις μετά το λούσιμο. Μπορείς να ξεκινήσεις με το σημείο των μαλλιών που το χρειάζεται περισσότερο: τις άκρες. Μόλις εφαρμόσεις στις άκρες επαρκή ποσότητα, μπορείς να συνεχίσεις με ανοδική πορεία προς το κεφάλι με όση ποσότητα έχει μείνει στα δάχτυλά σου.
  • Μην το εφαρμόζεις σε άλουστα μαλλιά, καθώς δουλεύει καλύτερα και προσφέρει πολλά οφέλη σε φρεσκολουσμένα και καθαρά μαλλιά
  • Μην εφαρμόζεις μεγάλη ποσότητα serum ακόμα κι αν έχεις πυκνά μαλλιά ή χοντρή τρίχα, καθώς θα επιβαρύνει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο flat από ό,τι συνήθως.
  • Μην εφαρμόζεις κατευθείαν το serum στα μαλλιά σου, αλλά ζέστανέ το πρώτα στα χέρια σου, έτσι ώστε να απορροφηθεί πιο γρήγορα από την τρίχα

Τα καλύτερα serum μαλλιών

  1. Schwarzkopf Professional OSiS+ Smooth & Shine Glow Serum Λάμψης 50ml

Το OSiS Glow είναι ένα serum που προσφέρει στα μαλλιά τη λάμψη, την απαλότητα και τη ζωντάνια που χρειάζονται, προκειμένου να είναι ξανά λαμπερά, λεία και υγιή. Ελέγχει το φριζάρισμα και λειαίνει την τρίχα, κάνοντας πιο εύκολο το styling και το φορμάρισμα των μαλλιών. Το serum αυτό είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά κυρίως για τις γυναίκες που βλέπουν τα μαλλιά τους να είναι θαμπά και άτονα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη βαφή.

  1. Kérastase Nutritive 8h Magic Night Serum Ενυδατικός Oρός Nυκτός για Θρέψη 90ml

Αυτός ο best – seller ενυδατικός ορός νυκτός της Kérastase επανορθώνει και θρέφει σε βάθος τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά κάνοντάς τα απαλά και λεία το επόμενο πρωί. Διευκολύνει επίσης, τη διαδικασία του styling, διότι προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα και αποτρέπει συγχρόνως και το φριζάρισμα. Για να αποφύγεις το φριζάρισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου σου, σου προτείνουμε να πιάσεις τα μαλλιά σου έναν χαλαρό κότσο, αμέσως μόλις εφαρμόσεις τον ορό στα μήκη και τις άκρες τους.

  1. Medavita Elisier Serum Αναζωογόνησης και Ενδυνάμωσης 50ml

Το serum της Medavita είναι η λύση για τα ταλαιπωρημένα από τις βαφές και τη θερμότητα, μαλλιά. Ενδυναμώνει και αποκαθιστά την ελαστικότητα της τρίχας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και καταπραΰνοντας το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής από ενδεχόμενους ερεθισμούς. Χάρη στο υαλουρονικό οξύ που περιέχει, εκτός από ενυδάτωση και θρέψη, προλαμβάνει και την πρόωρη γήρανση της τρίχας, τονώνοντας έτσι και την πυκνότητα των μαλλιών.

  1. Aveda Botanical Repair Strengthening Overnight Serum 100ml

Το Aveda Botanical Repair Strengthening Overnight Serum είναι ένα ισχυρό serum νυκτός που ενδυναμώνει τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δημιουργεί νέους δεσμούς υδρογόνου, ενυδατώνοντας και θρέφοντας σε βάθος την τρίχα. Μειώνει ορατά την ψαλίδα χάρη στο έλαιο Nangai, ενώ παράλληλα τιθασεύει ακόμα και τα πιο απείθαρχα μαλλιά μειώνοντας έτσι το φριζάρισμα, λειαίνοντας την τρίχα και προλαμβάνοντας τυχόν περαιτέρω φθορές.

Αφήστε μια απάντηση