Glam by Kikeris

Μπερδεμένα μαλλιά; 5 Συμβουλές για να μην ταλαιπωρείσαι

Μπερδεμένα μαλλιά; 5 Συμβουλές για να μην ταλαιπωρείσαι

Τα μπερδεμένα μαλλιά είναι σίγουρα ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες καθώς είναι κάτι που μας εκνευρίζει και μπορεί να χαλάσει όχι μόνο την εικόνα των μαλλιών μας, αλλά και το συνολικό μας look. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μας δημιουργούν κόμπους και μπλεγμένες άκρες, όπως το λάθος χτένισμα και τα προϊόντα που δεν ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών σου. Διάβασε λοιπόν παρακάτω μερικά χρήσιμα tips για να χτενίζεις σωστά τα μαλλιά σου, χωρίς να τους προκαλείς κόμπους και ψαλίδα, όπως και μερικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να έχεις απαλά και λεία μαλλιά.

  1. Επίλεξε τον σωστό τύπο βούρτσας για το χτένισμά σου

Οι βούρτσες από φυσική τρίχα, όπως και οι χτένες με αραιά δόντια είναι τα πιο κατάλληλα εργαλεία για να ξεμπερδέψεις και να χτενίσεις απαλά τα μαλλιά σου, χωρίς να τα τραυματίσεις. Οι βούρτσες με μεταλλικές τρίχες ή οι χτένες με σκληρά δόντια μπορεί να προκαλέσουν το σπάσιμο της τρίχας πολύ εύκολα, ταλαιπωρώντας έτσι τα μαλλιά.

  1. Χτένισε σωστά τα μαλλιά σου, ξεκινώντας από τις άκρες

Πολλές φορές το λάθος χτένισμα των μαλλιών ταλαιπωρεί την τρίχα, δημιουργώντας ανεπιθύμητους κόμπους. Ο σωστός τρόπος λοιπόν είναι να ξεκινήσεις το χτένισμα των μαλλιών πρώτα από τις άκρες, ξεμπερδεύοντας μικρούς κόμπους που μπορεί να υπάρχουν και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα επάνω, προς τη ρίζα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις το τράβηγμα της τρίχας και θα έχεις λεία και απαλά μαλλιά. Μάλιστα, αν τα μαλλιά σου είναι μακριά και πολύ πυκνά ή έχεις χοντρή τρίχα, τότε μπορείς να τα χωρίσεις σε τμήματα και να τα χτενίσεις σιγά σιγά και απαλά, χωρίς δύναμη.

  1. Εφάρμοσε μία ενυδατική μάσκα μαλλιών

Είναι γνωστό πως τα ταλαιπωρημένα, τα αφυδατωμένα και τα ξηρά μαλλιά τείνουν να μπερδεύονται ακόμη πιο εύκολα. Για να μην συμβεί αυτό στα δικά σου μαλλιά, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις μια ενυδατική μάσκα μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα μετά λούσιμο, η οποία θα «κλειδώνει» την ενυδάτωση στην τρίχα και θα επαναφέρει την υγρασία που χρειάζεται η τρίχα για να παραμείνει ενυδατωμένη, δυνατή και υγιής. Εμείς σου προτείνουμε την Revlon Uniq One All in One Hair Treatment Coconut Edition 150 ml, μία μάσκα σε μορφή σπρέι που όχι μόνο αντιμετωπίζει το φριζάρισμα, αλλά συγχρόνως προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα, τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και το σπάσιμο. Εφάρμοσέ το στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών και θα δεις ορατά αποτελέσματα στα μαλλιά σου!

  1. Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό spray

Εκτός από τη μάσκα, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις κι ένα ενυδατικό σπρέι στις άκρες των μαλλιών σου μετά το λούσιμο. Το χτένισμα στα βρεγμένα και τα νωπά μαλλιά προκαλεί σπάσιμο στην τρίχα, για αυτό είναι απαραίτητο να εφαρμόζεις ένα σπρέι που θα σε βοηθάει να απαλλαγείς από τους κόμπους μετά το λούσιμο. Μπορείς να επιλέξεις το Kérastase Discipline Spray Fluidissime Σπρέι για Ατίθασα Μαλλιά 150ml που τιθασεύει τα μαλλιά και ελέγχει το φριζάρισμα, ενώ παράλληλα προστατεύει από τη θερμότητα, αφήνοντας τα μαλλιά λεία και απαλά.

Ένα άλλο ενυδατικό προϊόν είναι το Aveda NutriplenishVitamin Leave In Conditioner Spray 250ml που ξεμπερδεύει τα μαλλιά και τα προστατεύει από τη θερμότητα και τις ακτίνες του ήλιου, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία του χτενίσματος τους. Επίσης, το Moroccanoil All in One LeaveIn Conditioner 160ml προσφέρει άμεση ενυδάτωση, θρέψη και απαλότητα στις άκρες χάρη στο Argan oil που περιέχει, αφήνοντας έτσι τα μαλλιά λεία και απαλά, με μεταξένια αίσθηση.

  1. Χρησιμοποίησε το σωστό έλαιο ενυδάτωσης

Σαν τελευταίο βήμα μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο έλαιο, για να κλειδώσεις την υγρασία στα μαλλιά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν λεία και ενυδατωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να μπλέκονται.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι το K18 Μοριακό Έλαιο Επανόρθωσης 30ml το οποίο πέρα από όλα τα υπόλοιπα οφέλη που προσφέρει, μειώνει το φριζάρισμα και πειθαρχεί τα μαλλιά λειαίνει την επιφάνεια της τρίχας, ενώ παράλληλα κάνει τα μαλλιά πιο απαλά χωρίς να τα βαραίνει. Η επόμενη επιλογή είναι το Wella SP Luxe Oil Έλαιο Επανόρθωσης Κερατίνης 30ml πρόκειται για ένα λάδι επανόρθωσης των μαλλιών που προστατεύοντάς τα από τη φθορά και προσφέρει 3 φορές περισσότερη προστασία της κερατίνης της τρίχας, χαρίζοντας άμεση απαλότητα μεγάλης διάρκειας.

Αφήστε μια απάντηση