Glam by Kikeris

Πλεξούδες για αρχάριους: Πώς να τις κάνεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς

Πλεξούδες για αρχάριους: Πώς να τις κάνεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς - Κλασσική Πλεξούδα

Ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα χτενίσματα είναι σίγουρα οι πλεξούδες. Είναι ένα χτένισμα που μαζεύει ομοιόμορφα τα μαλλιά, είναι σικάτο και πάντα διαχρονικό.  Πώς όμως θα δημιουργήσεις πλεξούδες;

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε βήμα – βήμα, πως να δημιουργήσεις τα 4 πιο hot σχέδια σε πλεξούδες μόνη σου στο σπίτι. Για να πάρεις inspo και να αναβαθμίσεις εύκολα και γρήγορα το καθημερινό σου look.

1. Κλασική πλεξούδα

Είναι η πιο γρήγορη κι εύκολη πλεξούδα, που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε μόλις 5’. Είναι τόσο εύκολο να τη φτιάξεις, που πολλές φορές δε χρειάζεται καν να σκεφτείς τα βήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χτενίσεις πρώτα καλά τα μαλλιά σου, στη συνέχεια να τα χωρίσεις σε τρία ίσα μέρη και να ξεκινήσεις να μπλέκεις τη μια τούφα μέσα στην άλλη.

Από εκεί και πέρα ανάλογα με το look που θες να δημιουργήσεις, από πιο ατημέλητο μέχρι στιλιζαρισμένο, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Μπορείς να την κάνεις πιο σφιχτή και sleek ή πιο χαλαρή και loose, πιασμένη στο πλάι, ψηλά ή χαμηλά στο ύψος του αυχένα.

Πλεξούδες για αρχάριους: Πώς να τις κάνεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς -  Κλασσική Πλεξούδα

2. French braids

Τα French braids ή αλλιώς γαλλικές κοτσίδες όπως τις λέμε, είναι μία αγαπημένη παραλλαγή πλεξούδας που επιλέγουμε όταν θέλουμε να τολμήσουμε κάτι διαφορετικό από την κλασική και συνηθισμένη πλεξούδα. Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη στο να την πετύχεις, αλλά μόλις τη μάθεις θα μπορείς να την κάνεις με κλειστά μάτια.

Αφού χτενίσεις και ξεμπερδέψεις πολύ καλά τα μαλλιά σου, ξεκίνησε πιάνοντας μια μεγάλη τούφα μαλλιών απ’ την κορυφή του κεφαλιού. Στην συνέχεια χώρισε αυτήν την τούφα σε τρεις μικρότερες ίδιου πάχους. Σταύρωσε τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία κι έπειτα την αριστερή πάνω απ’ τη μεσαία, σαν να κάνεις μια κανονική πλεξούδα και συνέχισε να πλέκεις μέχρι να έχεις μαζέψει όλα σου τα μαλλιά σε μία πλεξούδα.

Κάτι που θα σε βοηθήσει πολύ στο να πετύχεις τη γαλλική κοτσίδα είναι να μην έχεις στεγνώσει εντελώς τα μαλλιά σου, αλλά να κρατάνε λίγο υγρασία. Με τον τρόπο αυτό θα σου είναι ακόμη πιο εύκολό να τα πλέξεις, χωρίς να σου ξεφεύγουν τρουφάκια δεξιά και αριστερά.

Πλεξούδες για αρχάριους: Πώς να τις κάνεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς -  Γαλλική Πλεξούδα

3. Dutch braids

Τα dutch braids είναι ένα εξίσου εντυπωσιακό και κομψό χτένισμα. Είναι γνωστά και ως ανάποδη γαλλική καθώς η μοναδική διαφορά τους είναι πως αντί να περνάς την κάθε τούφα από πάνω, την περνάς από κάτω και εξασφαλίζεις αυτό το αποτέλεσμα. Για να τα δημιουργήσεις, χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο τμήματα και συνέχισε πλέκοντας δύο πλεξούδες ακολουθώντας τα βήματα για μία γαλλική πλεξούδα.

Μάλιστα, στα dutch braids στηρίχθηκε και μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στις πλεξούδες, τα boxer braids. Τα boxer braids είναι στην ουσία δύο ανάποδες γαλλικές πλεξούδες με χωρίστρα στη μέση.

Πλεξούδες για αρχάριους: Πώς να τις κάνεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς -  Dutch Πλεξούδα

4. Πλεξούδα ψαροκόκαλο

Μπορεί να ακούγεται δύσκολη από το όνομά της, αλλά η πλεξούδα ψαροκόκαλο είναι η δεύτερη αμέσως πιο εύκολη πλεξούδα που μπορείς να φτιάξεις μετά από την κλασική.  Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ίσες τούφες και έπειτα πάρε λεπτές τούφες από το εξωτερικό μέρος της κάθε μιας προς το κέντρο, επανέλαβε την διαδικασία μέχρι να δημιουργηθεί το σχέδιο στα μαλλιά σου.

Πλεξούδες για αρχάριους: Πώς να τις κάνεις και τι προϊόντα θα χρειαστείς -  Πλεξούδα Ψαροκόκκαλο

Tip: Για να δημιουργήσεις μία εύκολη και εντυπωσιακή πλεξούδα θα πρέπει να έχεις χρησιμοποιήσει και τα κατάλληλα προϊόντα.

Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ένα αφρό, όπως είναι ο Kérastase Mousse Bouffante Πολυτελής Aφρός για Πλούσιο Όγκο, για να δώσεις πλούσιο όγκο στα μαλλιά σου πριν ξεκινήσεις το styling τους. Επίσης, μπορείς να εφαρμόσεις ένα προϊόν για το φριζάρισμα για να μην «πετάνε» τα μαλλιά σου όταν δημιουργήσεις την πλεξούδα, όπως είναι το Kérastase Discipline Spray Fluidissime Σπρέι για Ατίθασα Μαλλιά. Τέλος, μη ξεχάσεις να ψεκάσεις τα μαλλιά σου αφού δημιουργήσεις την πλεξούδα που θέλεις με μία λακ που θα προσφέρει δυνατό κράτημα για όλη την ημέρα. Εμείς σου προτείνουμε το Schwarzkopf Professional OSiS+ Hold Session Σπρέι για Εξαιρετικά Δυνατό Κράτημα, μία λακ που προσφέρει κράτημα μακράς διαρκείας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μαλλιά από την υγρασία, χωρίς όμως να τα βαραίνει.

Αν θες να αποκτήσεις ένα περίτεχνο και ultra chic χτένισμα με πλεξούδες που δεν μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Μπορείς να επισκεφτείς τα κομμωτήρια TelisKikeris και να αφήσεις τους έμπειρους hairstylists να δημιουργήσουν το hair look, έτσι ακριβώς όπως το θέλεις στα μαλλιά σου.

Αφήστε μια απάντηση