Glam by Kikeris

3 Τρόποι για styling και φροντίδα των σγουρών μαλλιών

3 τρόποι για να φροντίζεις τα σγουρά μαλλιά

Άνοιξη και ανανεωμένο look πάνε μαζί! Και τι καλύτερο από μία αλλαγή στο χρώμα και το κούρεμα των μαλλιών σου, για να σου φτιάξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση και να υποδεχτείς το καλοκαίρι που πλησιάζει με μία ανανεωμένη εμφάνιση.

Αν όμως έχεις σγουρά μαλλιά, ξέρεις ποια προϊόντα ταιριάζουν στον δικό σου τύπο μαλλιών;

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά, με τις καλοσχηματισμένες μπούκλες σίγουρα είναι εντυπωσιακά και χαρίζουν έναν θηλυκό αέρα στην καθημερινή εμφάνιση των γυναικών. Για εσένα που έχεις σγουρά μαλλιά, γνωρίζουμε πως κάθε πρωί «παλεύεις» να διαμορφώσεις τις μπούκλες σου και να τις κάνεις να μην φριζάρουν. Έτσι, για να έχεις όμορφα και περιποιημένα μαλλιά, δε χρειάζεται να τα ισιώνεις συνέχεια. Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε 3 τρόπους για να φροντίσεις τα ατίθασα σγουρά μαλλιά σου και να αναδείξεις μοναδικά τις μπούκλες σου.

1. Απόφυγε το συχνό λούσιμο!

Το συχνό λούσιμο δεν είναι τόσο ωφέλιμο όσο νομίζεις. Εάν θέλεις να έχεις συνεχώς όμορφα μαλλιά, δε χρειάζεται να φρεσκάρεις συνεχώς τα μαλλιά σου, μιας και το συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας, προκαλεί αφυδάτωση της τρίχας, κάνοντάς τη να δείχνει θαμπή. Έτσι, τα σγουρά μαλλιά πολλές φορές έχουν την τάση να φριζάρουν, γιατί χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση σε σχέση με τους άλλους τύπους μαλλιών. Για αυτό, θα χρειαστεί να επιλέξεις προϊόντα για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου.

  • Αφού λουστείς με ένα ενυδατικό σαμπουάν, όπως το Alfaparf Milano Semi di Lino Curls Enhancing Low Shampoo 250ml, κατάλληλο για μπούκλες, χρησιμοποίησε μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα, όπως την Alfaparf Lisse Design Keratin Therapy Rehydrating Mask, που είναι εμπλουτισμένη με κερατίνη, για να ενυδατώσει τις μπούκλες σου, αλλά και θα τις λείες και μεταξένιες. Η χρήση conditioner κάθε φορά μετά το λούσιμο είναι επιτακτική, μιάς και θα ενυδατώσει τα σπαστά μαλλιά σου, θα τα κάνει απαλά και ευκολοχτένιστα.
  • Μία extra επιλογή αποτελεί και η χρήση ενός conditioner που δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Η χρήση leave-in προϊόντων σίγουρα θα σε κάνει να κερδίσεις χρόνο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώσεις το προϊόν στα μαλλιά σου, χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις να περάσουν 1-3 λεπτά, ώστε να το ξεβγάλεις για να προχωρήσεις στο στέγνωμα και το styling των μαλλιών σου. To Kérastase Curl Manifesto Refresh Absolu είναι το κατάλληλο προϊόν για τα σγουρά και κυματιστά μαλλιά και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Παρέχει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στα μαλλιά καταπολεμώντας ταυτόχρονα και το φριζάρισμα και αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και με μεταξένια αίσθηση.
  • Παράλληλα, πέρα από την επιλογή του σαμπουάν, που θα είναι πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες, sulfate free και χωρίς parabens, θα χρειαστεί να κοιτάξεις και τη θερμοκρασία του νερού κατά το λούσιμο. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την τρίχα, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τα λέπια της, με αποτέλεσμα να φριζάρουν και να σπάνε. Το χλιαρό νερό θα τα καθαρίσει απαλά, χωρίς να τα αφυδατώσει, ενώ το ξέβγαλμα με κρύο νερό, θα τους χαρίσει επιπλέον λάμψη.

2. Μείωσε το φριζάρισμα και «σχημάτισε» τις μπούκλες σου!

  • Ένα μυστικό για να μη φριζάρουν τα σπαστά μαλλιά σου, είναι να μην περνάς συνέχεια τα χέρια σου ανάμεσά στις μπούκλες, γιατί στην προσπάθεια σου να τα τιθασεύσεις γίνεσαι η βασίλισσα του Αμαζονίου.
  • Μετά το λούσιμο άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν κατά το ήμισυ φυσικά, αφού πρώτα βάλεις το Kérastase Discipline Spray Fluidissime Σπρέι για Ατίθασα Μαλλιά 150ml, που μειώνει το φριζάρισμα, και στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις στο styling των μαλλιών σου, με φυσούνα σε μέτρια θερμοκρασία. Το παραπάνω προϊόν προσφέρουν στα μαλλιά σου προστασία από τη θερμότητα των ηλεκτρικών εργαλείων styling, όπως το πιστολάκι, την πρέσα ισιώματος, αλλά και το ψαλίδι για μπούκλες.
  • Επίσης, κατά το στέγνωμα των μαλλιών σου με φυσούνα, σου προτείνουμε να επιλέξεις τον κρύο αέρα, για καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο φριζάρισμα. Μπορεί το στέγνωμα με μέτρια θερμοκρασία στον αέρα ή κρύο αέρα, να παρατείνει το χρόνο στεγνώματος, ωστόσο, θα προστατέψει τα μαλλιά σου από την αφυδάτωση και το σπάσιμο. Το στέγνωμα με τη χρήση της φυσούνας θα πρέπει να ακολουθεί κυκλικές κινήσεις, οι οποίες θα ξεκινούν το στέγνωμα από τη ρίζα και θα καταλήγουν στις άκρες των μαλλιών.
  • Μπορείς να κλειδώσεις το αποτέλεσμα με έναν αφρό και ο καλύτερος για την περίπτωση σου είναι: Ο Moroccanoil Curl Control Mousse. Αποτελεί έναν αφρό φορμαρίσματος, κατάλληλος για σγουρά ή με έντονες μπούκλες μαλλιά. Παράλληλα είναι ένα ενυδατικό προϊόν, το οποίο ελέγχει το φριζάρισμα χωρίς όμως να βαραίνει και να κάνει τα μαλλιά ξηρά. Προσφέρει λάμψη και ζωντάνια στις μπούκλες, επαναφέροντας τον φυσικό τους όγκο και το σχήμα. Εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα αφρού σε νωπά ή σε στεγνά μαλλιά και συνέχισε με το styling των μαλλιών σου.

3. Συχνή επίσκεψη στο κομμωτήριο!

  • Για το τέλος αφήσαμε φυσικά την συχνή επίσκεψη στο κομμωτήριο. Για να διατηρήσεις υγιείς τις μπούκλες που αγαπάς, θα χρειαστεί μία φορά στους 1-2 μήνες να επισκέπτεσαι τον κομμωτή, για να ανανεώσεις το σχήμα του κουρέματός σου αλλά και το χρώμα τους.
  • Επίσης μη ξεχνάς ότι μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου, να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία μαλλιών, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το οποίο μετά θα μπορείς να συντηρείς και μόνη σου στο σπίτι.

Το styling για σγουρά μαλλιά μπορεί κάποιες φορές να φαντάζει δύσκολο και απαιτητικό, αλλά τα φυσικά σγουρά μαλλιά έχουν τη δική τους γοητεία και προσωπικότητα. Για το λόγο αυτό αξίζει να τα φροντίζεις και να τα περιποιείσαι με τα κατάλληλα προϊόντα.

Αφήστε μια απάντηση