Glam by Kikeris

Winter Hair Care Guide: 7 Tips για υγιή και πλούσια μαλλιά τον Χειμώνα

Winter Hair Care Guide 7 Tips για υγιή και πλούσια μαλλιά τον Χειμώνα kikeris blog

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και αυτό σημαίνει πως σιγά σιγά το κρύο κορυφώνεται. Ο χειμώνας μπορεί να είναι η αγαπημένη μας εποχή για cozy looks με πουλόβερ και φούτερ, αλλά είναι και η εποχή που πρέπει να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο και φροντίδα στα μαλλιά μας.

Το κρύο και η υγρασία είναι δύο παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία των μαλλιών μας, για αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις ορισμένα tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου πλούσια και υγιή για τον χειμώνα που έρχεται. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποια είναι αυτά τα hair tips, αλλά και προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να τα προστατεύσεις αυτόν τον χειμώνα.

  1. Πες όχι στο καθημερινό λούσιμο με πολύ ζεστό νερό

Λούσε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό, γιατί η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει την υγεία των μαλλιών κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Συγκεκριμένα το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους της τρίχας, την κάνει πιο αδύναμη και εύθραυστη στις άκρες, ενώ ταυτόχρονα και αυξάνει το σπάσιμο της τρίχας. Το ιδανικό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό 2 φορές την εβδομάδα για να μην προκαλείται ξηροδερμία στα μαλλιά σου, αλλά και για να μην αφαιρούνται τα φυσικά έλαια που έχει ανάγκη η τρίχα για να παραμένει δυνατή και ανθεκτική.

  1. Εφάρμοσε ένα σαμπουάν για βαθιά ενυδάτωση

Tα μαλλιά μας τείνουν να είναι πιο ξηρά και αφυδατωμένα στις άκρες τον χειμώνα. Για να διορθωθεί αυτό και να μη βλέπεις τα μαλλιά σου αδύναμα και με τάσεις να σπάνε, θα πρέπει να αλλάξεις το σαμπουάν που χρησιμοποιείς και να επιλέξεις ένα σαμπουάν που θα τους προσφέρει όλη αυτήν την ενυδάτωση που έχουν ανάγκη. Ένα σαμπουάν που είναι ιδανικό για αυτήν την περίπτωση είναι το Aveda Nutriplenish™ Hydrating Shampoo – Deep Moisture 250ml, το οποίο χάρη στα έλαια που περιέχει καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής αφήνοντας τα μαλλιά απαλά, λεία και βαθιά ενυδατωμένα. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών, ιδιαίτερα για τα ξηρά, αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Aveda Nutriplenish™ Hydrating Shampoo – Deep Moisture 250ml

  1. Εφάρμοσε μία μάσκα για βαθιά αναδόμηση κάθε εβδομάδα

Η Kérastase Discipline Maskeratine Μάσκα για Ατίθασα Μαλλιά 200ml είναι μία θεραπεία που επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά προσφέροντάς τους απαλότητα και μεταξένια υφή, ενώ παράλληλα καταπολεμά το φριζάρισμα της τρίχας βοηθώντας έτσι και στο styling των μαλλιών. Είναι η ιδανική μάσκα για τα μαλλιά αυτούς τους μήνες που έρχονται και θα υπάρχει έντονος αέρας και υγρασία.

Kérastase Discipline Maskeratine Μάσκα για Ατίθασα Μαλλιά 200ml 3474636400218

Εκτός από τη μάσκα της Kérastase, μία μάσκα που μπορείς να εφαρμόζεις μετά από κάθε λούσιμο στα μαλλιά σου είναι η Κ18 Leave-in μοριακή μάσκα αναδόμησης, που επανορθώνει την τρίχα από το εσωτερικό της και χαρίζει λαμπερά και υγιή μαλλιά. Επανασυνδέει τις σπασμένες αλυσίδες κερατίνης στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, χαρίζοντάς τους ενδυνάμωση και επαναφέροντας την ελαστικότητα και τη λάμψη του χρώματός που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  1. Χρησιμοποίησε την κατάλληλη βούρτσα στα μαλλιά σου

Εκτός από το σαμπουάν, θα πρέπει να γνωρίζεις πως σημαντικό ρόλο για την ποιότητα και την υγεία της τρίχας έχει και η βούρτσα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Η HH Simonsen Wonder Brush Limited Edition Purple Mist βουρτσίζει απαλά τα μαλλιά χωρίς να τραβάει ή να σπάει την τρίχα, κάνοντας ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

HH Simonsen Wonder Brush Limited Edition Purple Mist - 5713052006535

  1. Περιόρισε τη θερμότητα στα μαλλιά σου

Το καθημερινό styling ταλαιπωρεί σε μεγάλο βαθμό την τρίχα. Τα ηλεκτρικά εργαλεία styling φθείρουν την τρίχα, κάνοντάς την πιο εύθραυστη και αδύναμη. Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις πως όσο λιγότερο εφαρμόζεις το αγαπημένο σου σίδερο ή την ισιωτική στα μαλλιά σου, τόσο το καλύτερο για την υγεία και την ποιότητα της τρίχας. Καλό είναι, λοιπόν, να επιλέξεις χτενίσματα, τα οποία δημιουργούνται εύκολα και γρήγορα, χωρίς θερμότητα, όπως είναι οι πλεξούδες, τα ponytails και τα messy buns, αλλά και όταν χρησιμοποιείς ηλεκτρικές συσκευές να μη ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν όπως το Kérastase L’incroyable Blowdry 150 ml.

Kérastase L’incroyable Blowdry 150 ml

  1. Κούρευε τακτικά τις άκρες των μαλλιών σου

Το συχνό κούρεμα ανά 3-4 μήνες είναι απαραίτητο για κάθε μήκος μαλλιών είτε πρόκειται δηλαδή για κοντά είτε για μακριά μαλλιά. Μάλιστα, αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά είναι υγιή και δυνατά χωρίς να υπάρχει σπάσιμο και ψαλίδα στις άκρες.

  1. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι ωφέλιμη όχι μόνο για την υγεία σου, αλλά και για τα μαλλιά σου. Καλό είναι δηλαδή να καταναλώνεις καθημερινά φρούτα και λαχανικά, αλλά και superfoods, τροφές δηλαδή πλούσιες σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες C, B και Ω-3 προσφέρουν πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό ενδυναμώνοντας και μακραίνοντας παράλληλα και τα μαλλιά.

Αφήστε μια απάντηση