Glam by Kikeris

Τα οφέλη του body lotion & πώς να το χρησιμοποιείς σωστά!

body lotion πως χρησιμοποιειται

Μπορεί να πέρασε ο χειμώνας και ο καιρός σιγά σιγά να «φτιάχνει», αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την περιποίηση του σώματός μας. Λόγω του έντονου κρύου που υπήρχε τις προηγούμενες εβδομάδες το δέρμα μας αφυδατωνόταν πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ ξηρό και πολλές φορές να «σκάει» σε κάποια σημεία, όπως στις παλάμες των χεριών. Πώς θα αντιμετωπίσεις αυτή η ξηροδερμία που μπορεί να εμφανιστεί στην επιδερμίδα του σώματός σου; Φυσικά με την εφαρμογή ενός body lotion, το οποίο θρέφει κι ενυδατώνει σε βάθος ακόμα και τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Το body lotion θα πρέπει να το εφαρμόζεις καθημερινά στο σώμα σου, ώστε να παραμένει ενυδατωμένο.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν εσφαλμένα πως με το να εφαρμόζουν την ενυδατική του προσώπου τους μέχρι το πιγούνι και το ντεκολτέ, έχουν ενυδατώσει όσα σημεία του σώματος το είχαν ανάγκη. Αυτό όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η body lotion είναι ένα must – have προϊόν που πρέπει να εντάξεις ASAP στη ρουτίνα περιποίησης του σώματος σου. Εκτός από τη βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα που προσφέρει αυτή η κρέμα στο σώμα σου, θα το προστατεύσει και από τα σημάδια γήρανσης, διατηρώντας δηλαδή την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή. Τα σημάδια γήρανσης, που γίνονται ορατά μέσα από την εμφάνιση ρυτίδων, παρουσιάζονται όταν το σώμα είναι πιο ξηρό κι αφυδατωμένο. Όπως βλέπεις, λοιπόν, το προϊόν αυτό πρόκειται να σώσει το δέρμα σου από πολλά προβλήματα.

Πώς να το χρησιμοποιείς σωστά

Για να μπορέσεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να χρησιμοποιείς τη body lotion με τον σωστό τρόπο. Σύμφωνα και με δερματολόγους καλό είναι να εφαρμόζεις την κρέμα σώματος 3-5 μετά από το μπάνιο ή το ντους. Με αυτόν τον τρόπο, «κλειδώνεις» την υγρασία πάνω στην επιδερμίδα σου, αποκαθιστώντας τον φραγμό του δέρματος που ενδέχεται να έχει διαταραχθεί εξαιτίας του σαπουνιού, του αφρόλουτρου και γενικότερα των προϊόντων που εφάρμοσες νωρίτερα. Βέβαια, ανεξάρτητα από το αν κάνεις μπάνιο ή ντους μπορείς να εφαρμόσεις την κρέμα πρωί και βράδυ, όποτε δηλαδή αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο «σκασμένο» και ξηρό. Αφού εντάξεις την body lotion ως βασικό step της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματός σου, σημαντικό είναι να την εφαρμόζεις σε όλα τα σημεία που έχουν ανάγκη για extra ενυδάτωση και θρέψη. Η πιο συνηθισμένη κίνηση των περισσότερων είναι να το απλώσουν κατά μήκος των χεριών και των ποδιών. Έτσι, όμως, ξεχνιούνται και δεν ενυδατώνονται βασικά σημεία του σώματος, όπως είναι οι αγκώνες, τα γόνατα, το στήθος, η κοιλιά, το πίσω μέρος των ποδιών και η πλάτη. Πρέπει να αφιερώνεις τον χρόνο που απαιτείται για την ενυδάτωση και την περιποίηση του δέρματός σου.

Τα 5 top body lotions για να εντάξεις στη ρουτίνα σου

Παρακάτω έχουμε μία λίστα με τα 5 top body lotions για να επιλέξεις και να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σου:

  1. Beauty Line Κρέμα Σώματος Με Άρωμα Καρύδα

body lotion

Η ενυδατική κρέμα της Beauty Line με άρωμα καρύδας είναι η ιδανική κρέμα αν σου αρέσουν οι πιο εξωτικές μυρωδιές που θα σε ταξιδεύσουν κάθε φορά ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι. Περιέχει αμυγδαλέλαιο που ενυδατώνει και περιποιείται σε βάθος την επιδερμίδα, αφήνοντας την λεία, απαλή και αρωματισμένη έπειτα από κάθε εφαρμογή.

Αγορά

  1. sarynaKEY Body Lotion Fragrance Originale

κρέμα σώματος

Η body lotion της sarynaKEY είναι πλούσια σε shea butter που θρέφει κι ενυδατώνει το δέρμα, αφήνοντας το απαλό και με βελούδινη αίσθηση. Απορροφάται μέσα σε λίγα λεπτά από το δέρμα, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα, ούτε και λεκέδες πάνω στα ρούχα.

Αγορά

 

  1. Aloe+Colors Body Lotion So Velvet

Aloe+Colors Body Lotion So Velvet
Αυτή η ενυδατική κρέμα της Aloe+Colors προσφέρει εντατική ενυδάτωση και θρέψη στο ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα, επουλώνοντας το κατεστραμμένο φραγμό της επιδερμίδας. Είναι εμπλουτισμένο με σύμπλεγμα βιταμινών και ελαίων επαναφέροντας έτσι τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας και αυξάνοντας την παράγωγη κολλαγόνου.

Αγορά

  1. Moroccanoil Body Lotion Spa Du Maroc 

morrocanoil body lotion

Η Moroccanoil είναι γνωστή για τα θαυματουργά προϊόντα της στο χώρο των μαλλιών. Τώρα όμως έχει επεκταθεί και στον χώρο της περιποίησης του σώματος, δημιουργώντας προϊόντα που το φροντίζουν σε βάθος προσφέροντας του πλούσια ενυδάτωση και θρέψη. Το body lotion της είναι εμπλουτισμένο με Argan oil που ενυδατώνει την επιδερμίδα αφήνοντάς την απαλή, ενυδατωμένη και με φυσική λάμψη.

Αγορά

  1. Aveda Rosemary Mint Body Lotion

body lotion

Το body lotion της Aveda με αναζωογονητικό άρωμα μέντας και δεντρολίβανου είναι η κρέμα που χρειάζεται η επιδερμίδα σου, ώστε να είναι βαθιά ενυδατωμένη και απαλή για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, μαλακώνοντας και λειαίνοντας την επιδερμίδα για πολλές ώρες.

Αγορά

Αφήστε μια απάντηση