Glam by Kikeris

Μάθε πως να αποφύγεις την ψαλίδα;

Μάθε πως να αποφύγεις την ψαλίδα;

Αν δεν έχεις κοντά μαλλιά, πιθανότατα έχεις αντιμετωπίσει το πρόβλημα των φριζαρισμένων ξηρών άκρων των μαλλιών με ψαλίδα. Οι συμβουλές μας θα σε βοηθήσουν να λύσεις το πρόβλημα.

Η ψαλίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: ξηρά μαλλιά, επιθετικά σαμπουάν, στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι σε υψηλές θερμοκρασίες ή μεγάλη καταπόνηση εξαιτίας χημικής επεξεργασίας. Οι άκρες των μαλλιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην «κακή αντιμετώπιση». Τα μαλλιά με ψαλίδα φαίνονται κυριολεκτικά γερασμένα. Τα μαλλιά φαίνονται γερασμένα γιατί είναι. Όταν τα μαλλιά φτάνουν μέχρι τους ώμους είναι περίπου τριών ετών.

Χρήση του ευαίσθητου κύκλου για την αντιμετώπιση της ψαλίδας

Τα σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα υγρά ξεβγάλματος και οι θεραπείες προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά. Έτσι, η ψαλίδα εξαφανίζεται τουλάχιστον μέχρι το επόμενο λούσιμο.
Ένα ειδικό σαμπουάν για μαλλιά με ψαλίδα θα βοηθήσει αν η ψαλίδα είναι το μόνο πρόβλημα. Ανακάτεψε το σαμπουάν με ίση ποσότητα νερού πριν το απλώσεις μόνο στο κάτω μέρος των ξηρών μαλλιών. Κάνε σαπουνάδα με λίγο νερό και στη συνέχεια, ξέβγαλε. Το σαμπουάν στο ξέβγαλμα θα καθαρίσει επαρκώς τις άκρες των μαλλιών.

Προϊόντα για την ψαλίδα
Υπάρχουν πολλά προϊόντα για την αναδόμηση της τρίχας και θα σου παραθέσουμε μερικά για να διαλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Aveda Botanical Repair

Η σειρά αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, μάσκα και leave in θεραπεία χαρίζει την επανορθωτική δύναμη της φύσης και στα 3 στρώματα της τρίχας, ενδυναμώνει και επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά εκ των έσω.

Olaplex set

H σειρά αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, θεραπεία, leave in θεραπεία και έλαιο. Είναι η απόλυτη θεραπεία αναδόμησης που βελτιώνει σημαντικά τη δομή της κάθε τρίχας, τα μαλλιά γίνονται λεία και σταματάνε να σπάνε. Το styling γίνεται πολύ εύκολο και το χρώμα φαίνεται πιο ζωντανό.


saryna KEY

Στη σειρά αυτή μπορείς να βρεις butter, έλαιο, σαμπουάν, spray-θεραπεία τα οποία διαθέτουν υψηλή συγκέντρωση Shea Butter, το οποίο περιέχει: βιταμίνες A, E, F, αμινοξέα και κερατίνη. Η φυσική κερατίνη της θεραπείας βοηθά στη δημιουργία απαλών και λαμπερών μαλλιών, ενώ τα αμινοξέα αναπτύσσουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την αποκατάσταση και αναπλήρωση των ξηρών, φθαρμένων μαλλιών.

 

Μoroccanoil

Η σειρά μεταξύ άλλων διαθέτει 2 έλαια ένα για λεπτά μαλλιά και ένα για όλους τους τύπους μαλλιών. Περιέχουν έλαιο Argan που απορροφάτε αμέσως από την τρίχα, προσδίδοντας λάμψη και μεταξένια τελειότητα σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Κόψε τα μαλλιά σου για να καταπολεμήσεις την ψαλίδα

Πρώτα, τα καλά νέα: Χάρη στα αποτελεσματικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, όλο και λιγότεροι άνθρωποι έχουν ψαλίδα. Αν, παρά τα νέα προϊόντα, έχει ψαλίδα, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις μακροπρόθεσμα. Κόψε τα μαλλιά σου περίπου ένα εκατοστό (περίπου 4/10 της ίντσας). Τα μαλλιά σου θα συνεχίσουν να μακραίνουν, αν τα κόβεις κάθε οχτώ με δέκα εβδομάδες, αφού μακραίνουν περίπου 1 με 1,5 εκατοστό το μήνα. Χάρη στο συχνό κούρεμα, θα έχεις πιο πλούσια και κυρίως πιο υγιή μαλλιά.

Εργαλεία για να αποφύγεις την ψαλίδα

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ψαλίδας τακτικά, χρειάζεσαι οπωσδήποτε εργαλεία υψηλής ποιότητας. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις φτηνές χτένες με σκληρά δόντια ή βούρτσες με μεταλλικές τρίχες. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιείς βούρτσες με φυσικές τρίχες (αγριογούρουνου) και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες. Είναι πολύ αποτελεσματικές. Μπορείς να προμηθευθείς την Aveda Wooden Hair Paddle Brush με το ειδικά σχεδιασμένο μαξιλάρι που μειώνει την καταπόνηση των μαλλιών και του τριχωτού ή την Tangle Teezer The Wet Detangler Neo Mint.

Αφήστε μια απάντηση