Glam by Kikeris

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε;

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολεί συχνά εμάς τις γυναίκες κατά καιρούς δεν είναι άλλο από το πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας.

Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε μία ενιαία απάντηση σε αυτό το ερώτημα, όμως υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την συχνότητα λουσίματος από γυναίκα σε γυναίκα. Άλλες γυναίκες λούζονται δηλαδή κάθε μέρα, άλλες μέρα παρά μέρα, και άλλες δύο φορές μέσα στην εβδομάδα.Από τι εξαρτάται όμως αυτό και κάθε πότε πρέπει να λουζόμαστε τελικά; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις κάθε πότε ταιριάζει στα δικά σου μαλλιά να τα λούζεις, όπως και μερικά χρήσιμα tips σχετικά με το λούσιμο των μαλλιών!

Παράγοντες από τους οποίους επηρεάζεται η συχνότητα του λουσίματος:

  1. Κλιματικές συνθήκες στην περιοχή που μένεις

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καλό κλίμα ακόμα και τώρα τον χειμώνα, αλλά με πολλή υγρασία. Αυτή η υγρασία «βαραίνει» τα μαλλιά κάνοντάς τα να φαίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα από το λούσιμο πιο flat, θαμπά και λιπαρά. Λόγω της υγρασίας λοιπόν, πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας πιο συχνά σε σύγκριση με άλλους λαούς που ζουν σε περιοχές με λιγότερη ζέστη και υγρασία, εάν θέλουμε να φαίνονται ωραία, καθαρά και λαμπερά.

  1. Τύποι μαλλιών

Όπως γνωρίζεις, κάθε τύπος μαλλιών είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Χρειάζεται δηλαδή διαφορετική περιποίηση καθημερινά και διαφορετική συχνότητα λουσίματος, προκειμένου να διατηρούνται τα μαλλιά υγιή και χωρίς λιπαρότητα.
Ειδικότερα, τα σγουρά μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στην εμφάνιση ξηροδερμίας και λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής. Αν έχεις κι εσύ σγουρά/κυματιστά μαλλιά, τότε σου προτείνουμε να λούζεις τα μαλλιά σου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για να αποφύγεις την εμφάνιση πιτυρίδας και τριχόπτωσης. Αν όμως έχει ξηρά, βαμμένα ή με ανταύγειες μαλλιά, καλό είναι να λούζεσαι μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να αποφύγεις το σπάσιμο στις άκρες και τη ψαλίδα. Για τα λιπαρά και τα πιο λεπτά μαλλιά το καθημερινό λούσιμο ή το λούσιμο ανά 2 μέρες είναι ιδανικό για να διατηρηθεί ο όγκος και η φυσική λάμψη τους.

  1. Γονίδια και ορμονικές διαταραχές

Τα γονίδια σε συνδυασμό και με ορμονικές διαταραχές που μπορεί να έχει ένα άτομο δεν επηρεάζουν μόνο το σώμα του, αλλά καθορίζουν και την ποσότητα σμήγματος που δημιουργείται στο τριχωτό της κεφαλής, δείχνοντας έτσι και κάθε πότε είναι απαραίτητο να λούζεις τα μαλλιά σου για να μη φαίνονται λιπαρά και θαμπά.

  1. Γυμναστική

Εάν ακολουθείς ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής σε εβδομαδιαία βάση, τότε θα πρέπει να φροντίσεις να λούζεις τα μαλλιά σου 2-3 φορές την εβδομάδα και κατά προτίμηση αμέσως μετά από κάθε προπόνησή σου. Με τη σωματική άσκηση παράγεται αρκετός ιδρώτας, ο οποίος οδηγεί και στη συσσώρευση ρύπων και σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να βλέπεις τα μαλλιά σου λαδωμένα. Για αυτό, προσπάθησε να μην αμελείς το λούσιμο των μαλλιών σου μετά από κάθε προπόνηση στο γυμναστήριο!

Τί συμβαίνει αν δεν λούζεσαι συχνά;

Το καθημερινό λούσιμο σίγουρα καταστρέφει τα μαλλιά, και υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να δεις τα μαλλιά σου να πέφτουν στο λούσιμο – η τριχόπτωση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, διότι το συχνό λούσιμο αφαιρεί από την τρίχα τα έλαια και τα βακτήρια που είναι απαραίτητα για να παραμένει δυνατή, ενυδατωμένη και με ελαστικότητα.

Μειονεκτήματα όμως, υπάρχουν και στην περίπτωση που επιλέγεις να μη λούζεις συχνά τα μαλλιά σου. Σε αυτήν την περίπτωση συσσωρεύονται υπολείμματα από τα διάφορα προϊόντα styling και ρύποι πάνω στα μαλλιά, τα οποία «βαραίνουν» την τρίχα, δείχνοντας τα μαλλιά πιο λιπαρά και flat. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε έντονη λιπαρότητα, αλλά και σε ερεθισμό και κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας ξηροδερμία και την εμφάνιση πιτυρίδας.

Τί μπορείς να κάνεις μέχρι το επόμενο λούσιμο;

Μπορείς να εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα ένα dry shampoo ανάμεσα στα λουσίματα στις ρίζες για να μειώσεις τη λιπαρότητα των μαλλιών σου. Τα dry shampoos περιέχουν σκόνες που απομακρύνουν τα περίσσια έλαια από την τρίχα με κάθε χτένισμα, μειώνοντας έτσι και τη λιπαρότητα. Εμείς σου προτείνουμε το το Wella Professionals Eimi Dry Me που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών, καθώς ενυδατώνει και επαναφέρει την υγιή και λαμπερή όψη των μαλλιών με ένα μόλις ψέκασμα απορροφώντας έτσι τη λιπαρότητα από τη ρίζα τους, προσφέροντας ταυτόχρονα και πλούσιο όγκο στα μαλλιά.

Επίσης, το Bumble & Bumble.PretAPowder Post Work Out είναι το dry shampoo που ταιριάζει στις γυναίκες που γυμνάζονται σε καθημερινή βάση, αλλά δε θέλουν να λούζονται κάθε μέρα. Αφαιρεί το περίσσιο σμήγμα και τη λιπαρότητα, επαναφέροντας έτσι τη φυσική λάμψη και τον όγκο στα μαλλιά, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα σου μετά το γυμναστήριο.

Bumble & Bumble.Pret-A-Powder Post Work Out 45ml - 685428028364

Αφήστε μια απάντηση