Glam by Kikeris

6 συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

6 συμβουλές για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

Για να μπορέσεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, χρειάζεται πολλή φροντίδα και περιποίηση. Χρειάζονται δηλαδή πολλές θυσίες προκειμένου να αποκτήσει το μάκρος που επιθυμείς διατηρώντας παράλληλα τα μαλλιά γερά και υγιή. Πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία, καθώς απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να μακρύνουν τα μαλλιά και να φτάσουν στο επιθυμητό για εσένα μάκρος. Μάλιστα, μετά από μία μακρόχρονη περίοδο καραντίνας τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο και την τριχόπτωση, παράγοντες που κάνουν αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο δύσκολη. Ακολουθούν 6 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μακριά και υγιή μαλλιά.

1.Τήρησε μία τακτική συχνότητα κουρέματος των μαλλιών σου

Όταν πηγαίνεις για ένα απλό «καθάρισμα» κόβοντας πολύ λίγα εκατοστά από τις άκρες των μαλλιών, δε βοηθάς τα μαλλιά σου να μακρύνουν, καθώς η ψαλίδα παραμένει. Χρειάζεται δηλαδή ένα «καλό» κούρεμα στις άκρες των μαλλιών σου κάθε 3-4 μήνες έτσι, ώστε να αφαιρείται η ψαλίδα που έχει δημιουργηθεί από τα εργαλεία θερμότητας και την έκθεση στον ήλιο. Αν, όμως, περάσει ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι το επόμενο κούρεμα, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί ακόμα περισσότερο μήκος από τα μαλλιά προκειμένου να είναι ξανά υγιή και χωρίς ψαλίδα. Για αυτόν τον λόγο, οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 3 φορές κούρεμα των μαλλιών τον χρόνο σε συνδυασμό με έλαια και άλλα προϊόντα περιποίησης, όπως είναι το Moroccanoil Oil Treatment που aπορροφάται άμεσα και γεμίζει τα κενά στα μαλλιά που δημιουργούνται από τη ζέστη και το styling. Θα αποκτήσετε άμεσα μαλλιά μεταξένια, υγιή και γεμάτα ζωντάνια.

2.Εφάρμοσε μία εβδομαδιαία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης και αναδόμησης στα μαλλιά σου

Οι ειδικοί μαλλιών και οι hairstylists προτείνουν την εφαρμογή μιας εβδομαδιαίας θεραπείας για βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση του εσωτερικού της τρίχας, η οποία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο μάκρος των μαλλιών σου. Το ιδανικό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε αυτήν την εβδομαδιαία θεραπεία μαλλιών είναι η  Kérastase Masque Extentioniste, η οποία καταπολεμά τη ψαλίδα και το σπάσιμο της τρίχας χαρίζοντας μέχρι και 4 εκατοστά μάκρος στα μαλλιά μέσα σε 3 μήνες. Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. Ενσωματώνοντας στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης και αναδόμησης της τρίχας θα τα βοηθήσεις να μακρύνουν ακόμα πιο γρήγορα.

3.Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών κατά τη διάρκεια του λουσίματος

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα στο λούσιμο των μαλλιών σου. Μπορείς δηλαδή να ξεκινήσεις τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου με έναν Pre-Shampoo Clay όπως είναι το προϊόν Wella Professionals New Elements Purifying Pre-Shampoo Clay αφήνοντας το 5 λεπτά να δράσει προτού ξεπλύνεις τα μαλλιά σου και εφαρμόσεις το σαμπουάν. Έτσι, με αυτό το προϊόν θα απομακρύνεις την περίσσεια σμήγματος από τα μαλλιά σου προετοιμάζοντάς τα για το επόμενο στάδιο-προϊόν της ρουτίνας καθαρισμού τους. Όσον αφορά τα σαμπουάν, καλό είναι να επιλέγεις σαμπουάν που δεν περιέχουν parabens και θειικά άλατα.

4.Ακολούθησε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής

Η πιο υγιεινή και ωφέλιμη για τα μαλλιά σου διατροφή είναι γενικότερα η υγιεινή διατροφή, η οποία πρέπει να βασίζεται στην κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών σε εβδομαδιαία βάση. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες C, B και Ω-3 προσφέρουν πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό ενδυναμώνοντας και μακραίνοντας παράλληλα και τα μαλλιά.

5. Δοκίμασε συμπληρώματα διατροφής μαλλιών

Η βιοτίνη είναι ένα από τα πιο γνωστά συμπληρώματα διατροφής μαλλιών, αλλά πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες αυτής της βιταμίνης στην καθημερινή τους διατροφή. Για αυτόν τον λόγο, συνιστά την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής με πυρίτιο, τα οποία αποτελούνται από όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που χρειάζονται τα μαλλιά για είναι γερά και υγιή. Μάλιστα, είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως αυτά τα συμπληρώματα βοηθούν στην ενδυνάμωση και στην πυκνότητα των μαλλιών προσφέροντάς τους λάμψη και ζωντάνια.

6. Επέλεξε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες απορροφούν όλη την υγρασία των μαλλιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να επιλέξεις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, οι οποίες διατηρούν την υγρασία των μαλλιών σου μειώνοντας το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας.

 

Αφήστε μια απάντηση