Στη σελίδα αυτή θα διαβάσετε για τη φιλοσοφία της ξεχωριστής μάρκας Davines. Αν ψάχνετε τη σελίδα για να δείτε ή να παραγγείλετε προϊόντα Davines πηγαίνετε εδώ.

Davines Logo
Davines Logo

Η Ιστορία

Η Davines ιδρύθηκε το 1983 από την οικογένεια Bollati στην Πάρμα της Ιταλίας. Ξεκίνησε ως εργαστήριο έρευνας με την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων για τα μαλλιά, για ξακουστές εταιρείες καλλυντικών σε όλο τον κόσμο. Έπειτα από μία δεκαετία έχοντας ακονίσει την επιδεξιότητα της, δημιούργησε την δική της φίρμα προϊόντων περιποίησης μαλλιών Davines, αποκλειστικά για τα κομμωτήρια.

Από την αρχή επικεντρώθηκε στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, επιστημονικά σχεδιασμένων που λειτουργούν και εκφράζουν το ιδιαίτερο της στιλ και πνεύμα.

«Το στιλ μας είναι η απεικόνιση της περιέργειας και του ανοίγματος μας στον κόσμο. Συνήθειες και άνθρωποι που πραγματικά μας εμπνέουν. Η ιταλική μας άποψη για την ιστορία και την τέχνη, το σχεδιασμό και τη μόδα, την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής, αποτελούν την κληρονομιά και την ταυτότητα μας.

Λατρεύουμε όλα τα πράγματα που εκφράζουν απλότητα και αρμονία. Η ομορφιά τους είναι πάντοτε σύγχρονη. Και παρόλο που είμαστε συντονισμένοι με το κλίμα της εποχής, επιδιώκουμε τη δημιουργία ιδεών και προϊόντων που προορίζονται να γίνουν κλασικά με διαχρονική γοητεία.

Ποιότητα για εμάς σημαίνει ελευθερία δημιουργίας καλύτερων προϊόντων. Με προσοχή και σεβασμό στο περιβάλλον. Με τη χρήση φυσικών συστατικών υψηλού βαθμού και την εφαρμογή επιστημονικής ακρίβειας σε κάθε προϊόν. Για να μπορούμε να εγγυηθούμε ασφάλεια στους πελάτες μας.
Σημαίνει επίσης, ποιότητα ζωής του προσωπικού μας, των συνεργατών και των καταναλωτών.

Στην Davines τολμούμε να κάνουμε αυτό το οποίο πιστεύουμε. Αντί να συμβαδίζουμε με την κυρίαρχη τάση, αφήνουμε τη διαίσθηση να ορίσει την διαδρομή μας. Αυτό μας δίνει την ελευθερία να αναπτύξουμε ιδέες και προϊόντα που είναι πρωτότυπα, αυθεντικά και συναισθηματικά συνδεδεμένα με τους ανθρώπους. Το έργο μας είναι μια προσεκτική ισορροπία ύλης και στυλ, φύσης και επιστήμης, ανθρώπων και πνεύματος.

Δύο δεκαετίες αργότερα, η κοινωνία της Davines επεκτείνεται σε περισσότερες από 90 χώρες, με χιλιάδες κομμωτήρια και αναρίθμητους παθιασμένους κομμωτές.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

«Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Στην Davines πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό και πιστεύουμε πως το όραμα μας για τη βιωσιμότητα μπορεί να το κάνει πραγματικότητα.

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η ομορφιά στην οποία πιστεύουμε βασίζεται στον σεβασμό και στην εκτίμηση για την προσωπικότητα. Έτσι γιορτάζουμε και εκφράζουμε τη χάρη και τη φινέτσα που κάνουν τον καθένα από εμάς αυτό που είναι. Πλάθοντας «ομορφιά» θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να φροντίζουν τον εαυτό τους, το περιβάλλον στο οποίο ζουν και εργάζονται και τα πράγματα που αγαπούν. Η πολλαπλή πολιτιστική μας περιέργεια, μας παρακινεί να εξερευνήσουμε τις πολλές αλήθειες που φτιάχνουν τον κόσμο μας. Προσπαθούμε να είμαστε συντονισμένοι με το κλίμα κάθε στιγμής, ενώ παραμένουμε φρέσκοι στο πέρασμα του χρόνου.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Για εμάς, η βιωσιμότητα αφορά το καθήκον που οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύουμε, τους πελάτες μας και τον κόσμο στον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε σήμερα και αύριο. Ωστόσο, το όραμα μας της «βιωσιμότητας» έχει μια γκάμα συνδεδεμένων εννοιών:

–  «βιωσιμότητα» όσον αφορά τη δέσμευση μας να ελαχιστοποιήσουμε την επίδραση στο περιβάλλον, χωρίς τον συμβιβασμό της ποιότητας ή της ποσότητας, των φυσικών πηγών, σήμερα και αύριο.

–  «βιωσιμότητα» όσον αφορά την απαραβίαστη χρήση φυσικών συστατικών, που ενισχύεται με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία καλλυντικών και με πνεύμα χειροτεχνίας και δεξιοτεχνίας. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, προσπαθούμε να εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας και την ασφάλεια των πελατών μας.

–  «βιωσιμότητα» όσον αφορά την «ελευθερία της δημιουργίας». Οι αποφάσεις μας οδηγούνται περισσότερο από «ένστικτο» παρά από «υπολογισμούς» και από ένα πρωτοποριακό πνεύμα που μας οδηγεί στην αποφυγή του κυρίαρχου ρεύματος και στην εξερεύνηση ιδεών πέρα από τις τάσεις. Στην Davines κάθε ιδέα γεννιέται ελεύθερα και μετά αναπτύσσεται με αυθεντικότητα σε αρμονία με τις αξίες μας

–  «βιωσιμότητα» όσον αφορά τις «ηθικές αρχές».
Η λέξη «ηθική» στην αρχαία Ελλάδα σημαίνει οίκος, στέγη, καταφύγιο. Με έμπνευση από αυτόν τον ορισμό και από την τιμή να είσαι μια οικογενειακή επιχείρηση, κάνουμε το επαγγελματικό μας περιβάλλον να έχει την αίσθηση του οικείου χώρου, όπου είναι εφικτό να εξελιχθεί κάποιος και να δημιουργήσει ειλικρινής σχέσεις με άλλους, μέσα και έξω από την εταιρεία, σε ένα πολυπολιτισμικό επίπεδο.

Συνοψίζοντας, «όμορφο και καλό», όπως οι Αρχαίοι αναφέρονταν στην αδιαχώριστη ενότητα μεταξύ εξωτερικής ομορφιάς και εσωτερικής αρετής, είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς «βιώσιμη ομορφιά».

Και «βιώσιμη ομορφιά» είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς Davines.

ΟΙΚΟ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Η συσκευασία είναι ένας παράγοντας στη βιωσιμότητα και η Davines ανάπτυξε έναν οδηγό από αρχές, που επιδιώκουν τη δημιουργία συσκευασιών φιλικών στο περιβάλλον. Οι επιλογές στις συσκευασίες βασίζονται : στη χρήση λιγότερων πρώτων υλών, στη μείωση της χρήσης πλαστικού όπου είναι δυνατόν, στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, στη βελτιστοποίηση των logistics και στους ποιοτικούς ελέγχους για την αποφυγή λαθών.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κάθε ανθρώπινη ενέργεια παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις, η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί έως 40% τα επόμενα είκοσι. Ο πλανήτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει περισσότερο. Η κατανάλωση των φυσικών πηγών ενέργειας από τους ανθρώπους, έχει ξεπεράσει την ικανότητα της γης να τις ανανεώσει. Είναι λοιπόν απαραίτητη η αναζήτηση ανανεώσιμων πόρων για τις ανάγκες ενέργειας και τον εφοδιασμό των εταιρειών παραγωγής και υπηρεσιών. Η Davines, για να ισορροπήσει την επίδραση της στο περιβάλλον, χρησιμοποιεί ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό και τη γη, για τον εφοδιασμό των γραφείων και των χώρων παραγωγής από το 2006. Αυτές οι ανεξάντλητες πηγές ενέργειας δεν εκπέμπουν CO2. Δεν μολύνουν. Ανανεώνονται συνεχώς! Κάθε προϊόν που δημιουργείται, σχεδιάζεται και παράγεται από τη Davines, επιτυγχάνεται με 100% καθαρή ενέργεια.

Για να παραγγείλετε ένα ή περισσότερα προϊόντα Davines πηγαίνετε εδώ.